(4)

Första skidåkningen

Har precis kommit in från en skidåkning på vår gata. Ni läste rätt. På med skidutstyrseln, hundarnas selar åk sen ut på vår snöiga gata. Sen bar det åt. Upp och ner för baken, hundar före och jag eller Robert efter. Gud, vad jag älskar skidor. Jäklar så fort det gick med hundarna. Ska försöka träna dem lite till så man kan åka skidor istället för gå på långpromenad. På så sätt blir hundarna tröttare och jag har skitkul. Låter kanske lite egoistiskt men det är mest för att hundarna ska bli ordentligt trötta och få träna huvudet. Sen om jag får enormt roligt på köpet, so be it.

Nu ska jag rensa datorn, kram

2009-02-27 @ 18:29:10

(1)

Slädfärdsvideor

Har äntligen fått arslet ur vagen och tömt mobben på alla bilder och videofilmer sen ett bra tag tillbaka. Börjar med att lägga upp videorna på våra turer med hundarna och pulkan.
Enjoy

2009-02-27 @ 17:55:04

(4)

Upp och hoppa lilla loppa 6:15

Den tiden vaknade jag av ett väldigt högljutt pip. Tittade bredvid sängen där litens korg är. Där låg två små tisseungar och en tredje på gång. Hon är så duktig. Efter att jag legat och tittat en stund somnade jag om och när jag vaknade låg där en väldigt trött mamma med fem små troll. Två orange och tre sköldpaddsfärgade. Pyttesmå och jättesöta. Kan inte låta bli att gå och titta på dem hela tiden.

Nu har jag inte så mycket mer, kram.

2009-02-24 @ 23:22:34

(5)

I`ve got the munchies, a lot.

Är så godis sugen att jag blir tokig. Vet inte vad jag är sugen på. Har ätit lite chokladpudding och har en underbar karl som är ch handlar lakritsnappar och hjärtan, får se om det hjälper. Blir så här ibland närjag är sjuk, usch.

Iag har vi sett Loke live tillsammans med Olivia Bergdahl tror jag hon hette. Loke är en helt otroligt rolig och carmig trubadur som tar upp alla möjliga problem från droger till rasism. Olivia är en estradpoet och riktigt duktig sådan. Var himlans roligt att göra något annat än att bara sitta och häcka. Tog lite bilder och sånt men som det verkar är jag dålig på att lägga ut sånt.

Om två eckor ska vi till fjällen och åka skidr. Åker varje år och jag hoppas att jag inte gör mig illa iår men det är väl dags. Har klarat mig i flera år nu så jag bryter väl säkert nåt, hihi. Ska dock försöka låta bli. Iår ka storasyster och hennes 3 åriga dotter med. De har inte varit med sen lillan föddes så det ska bli kul. Dels att se syster åka för första gången på länge och se lillans allra första skidåkning. Hoppas det går bra. Gud vad jag längtar.

Längtar även tillbaka till jobbet. Är så uttråkad och har så mycke energi att jag var ute och skottade så mycket idag att jag pajade handleden, igen. Typiskt mig. Ingen kontroll när jag har för mycket energi. Igår sydde jag gardiner till badrummet så nu finns det inget kvar i huset att göra heller förutom att koppla in andra tv:n som inte vill få någon kontakt med antennen. En dag kar sen kan jag ta ut all energi på gamlingarna.

Sitter och kollar på Birgit Jones dagbok två och det är ju sååå synd om henne. Herregud, stackarn har ju noll koll på någonting. Nu ska jag kolla färdigt på stackarn. Kram

2009-02-22 @ 21:56:48

(14)

Lillebrors firande+recovery=illamående

Idag har vi firat lillebrors dag. Trodde att sjukan gåt över eftersom det varit lugnt ett tag men sen måste jag tydligen riskerar att må dåligt ändå. Istället för fika blev det middag och då kinamat. Tog det väldigt lugnt och åt så snälla saker jag kunde men trots det blev jag illamående. Det enda jag kan säga är typiskt. Trots det var det riktigt roligt. Hela familjen samlad för första gången på nästan ett år. Lillasyster var tyvärr inte med  men annars så var det alla. Kändes nästan som vanligt.

Har inte så mycket mer att skriva så vi hörs en annan dag. kjam

2009-02-20 @ 21:12:35

(1)

Jag blir sååå illamående.

Har precis kollat färdigt på treans program om överviktiga personers kamp. Är själv överviktig me jag kan inte förstå hur man kan vräka i sig så mycket mat. Blir illamående av att bara titta på vissa maträtter dem kastar i sig i mängder. Äter fel själv men aldrig för mycket äter nästan för lite och sen något sött istället. Blir bara illamående av att se denna osunda mat folk äter. Blä och stackars människor som inte kan stanna. Är definitvt en sjukdom enligt mig, hoppas för alla dessa människor att dem hittar ett hjälpmedel.

Bye bye igen hihi

2009-02-18 @ 23:07:47

(0)

Vinterkräksjukan och dyrare natur.

Japp, för första gången har jag fått vinterkräksjukan Visserligen en mild variant. Har inte haft alla symptom men tillräckligt. Har (och är) sjukskriven från jobbet. Skulle ha haft ett förstadagsintyg som jag inte skaffade för att jag, ja, jag vet inte. Ni som könner mig vett att jag ibland ältar saker så idag ringde jag till min chef och pratade. Nej, jag skulle inte ha ett intyg än. Det var om min frånaro blev värre eller inte ändrades. Så var det med min oro, tur tt jag inte väntade en dag till. Pratade även om surgubben och hon visste mycket väl vem det var och hon kände redan till problemet men uppskattade att jag kom till henne på en gång. Hon sade även att han inte sagt något, vilket han brukar göra när det är något annant så antingen har han glömt bort det eller så, ja jag vet inte. Har kanske är senil, hihi.

Märks när jag är sjuk. Satt framför tv:n hela dagen igår så idag kliar mina händer och kropp massor.Tyvärr mår jag fortfarande inte så bra så jag klarar inte av nåt. Gick på en väldigt långsam promenad och satt ihop en hundgrind.
Inneboendes hund äter allt från mina underkläder till kattsand och läppsyl. Han är även på vår gravida honkatt så nu har vi satt upp en grind så hon kan vara ifred. Tyvärr så går alla nya vanor ut på vår egen hund. Han låter bli allt och är inga problem med men nu får han stå ut med en massa konstiga regler och grindar. Tycker lite synd om min bebis, kan ju inte göra som han är van med längre men men. Det går väl ett tag . Är inte en permanent lösning detta heller så Aku försvinner sen.

Fick ett samtal igår av mammas bekants dotter. Hon har en chihuahua blandis som hon inte kan behålla. Hon har fått ett nytt jobb så¨hunden får vara hemma själv för länge. Är ca 5 månader och jättesöt så känner någon sig manad lämna en kommentar och  mailadress så skickar jag er vidare.

Satt och kollade på ett byggprogram där de bygger ett helt bygg av trä. Blev mycket billigare och håller längre. Undrar då varför små saker som en träskärbräda mer än en av plast. Plast måste framställas och trä, öh, hyggas ner och lackas. Nån som vet varför natur i små delar är dyrare. Bara en liten fundering.

Har gjort e header till  min mamma. Hade inget att göra och lekte med photoshop. Vill nån ha en skicka mig bredd oc höjd och lite info om hur ni vill ha den så fixar jag det. Kankse inte klättrar på väggarna medans jag är sjuk då.

2009-02-18 @ 22:33:32

(6)

Vilken helg.

Japp, igår var det en tjurig gubbe som glömt allt tills idag. Idag var det vinterkräksjukan. Två damer fick oss att springa rumpan av oss, allihopa. Plus att vi var två stycken för lite så från start var vi stressade. Brukar inte bli det men när man är för lite personal så... Var inte säker på om vårdtagare skulle hinna få hjälp men två andra timisar hoppade in så alla fick frukost och den hjälp dem behövde. Senare skulle vi tvätta sängkläder med bakterier från vinterkräksjukan. I maskinen gick en dunkudde sönder vilket resulterade i att hela tvättstugan fylldes med vatten och avloppen kleggade igen. Vi fick skaka bort så mycket dun att det såg ut som om det snöade. Trots att det var jobigt stod jag och små fnittrade hela tiden. Kunde inte låta bli. Jagoch arbetskamraten hade dun över allt och jag kröp bakom maskiner och fick det att snöa. I mina ögon är det en rolig dag på jobbet.

Sura gubben från igår verkar ha lömt att vi bråkade igår. Tyckte att det var kul att jag kom idag igen och ville att jag skulle stanna längre. Han har nog tappat minnet. Ska trots att han inte kommer ihåg ta upp incidenten med samordnaren. En så sak får inte hända. Tänk om det händer någon ny som inte är van. Kan ju få vem som helst att sluta. Sen måste han ju fatta att vi inte kan komma prick varje gång och förstå att ibland är andra vårdtagare viktigare. Ska ringa samordnaren imorrn så jag uppdaterar om det då.

Skönt att det händer nåt på jobbet. Blir lätt uttråkad så denna helg var verkligen upplivande. Jobbet kan bli väldigt rutinmässigt så...

Nu har Bones börjat så off i go.

2009-02-15 @ 20:23:07

(4)

J#vla gubbe

För första gången någonsin inom mitt jobb har jag bråkat med en gubbe. KOm en hel kvart sen till hans lunch och han var skitförbannad. Försökte artigt men bestämt förklara att jag fått larm och dem måste jag svara på, får inte säga nej till larm. Sa även att det kan bli så när man jobbar med människor och att jag även skulle gjort så om han hade larmat. Gubben har ingen respekt för andra och tror att han bor på ett jävla hotell. Fick honom att lämna det ämnet och frågade vad han ville ha för lunch vilket han inte svarade på så jag började säga förslag och började kolla i frysen. Efter ett par förslag skrek han "sluta fråga en massa och ge mig en helvetes låda som är ditt jobb". Där tog mitt tålamod slut. Vet inte vad jag svarade men det var bågot om att han inte behövde gå till personangrepp och hans svar var "att det gör jag visst, du ska inte komma här och läxa upp mig. Jag visste om reglerna inom sjukvården innan dina föräldrar föddes. Min kommentar var "det antar jag". Syftade på hans ålder, ganska barnsligt men men. Efter denna "diskussion" var jag tyst och väntade på att ,maten skulle bli färdig. Började nästan bråka igen men jag var bara artig och svarade artigt. När maten var färdig frågade jag artigt om han ville att jag skulle dela maten eller hann jag till. Han avbröt mig med att skrika "klart du ska skära, jag är ju för fan blind". Frågar alltid även om jag vet svaret. Återigen tröttnade jag och svarade "jag kan sluta vara artig och fråga"
gubben: ingen annan beter sig så här, jag ska minsann prata med din chef om det här
jag: jo, jag tror alla är artiga och prata gärna med henne.

Där dog diskussionen slut. Jag fortsatte att artigt fråga om han ville ha mer öl och om han blev mätt m.m.  Trots att jag var skitförbannad var jag artig. Har aldrig någonsin låtit en vårdtagare gå mig på nerverna så som han gjorde. Tog mig två timmar att lugna ner mig. Tror det syntes att jag var arg för att alla frågade vad som hänt. Sussie frågade och sa att jag måste var arg, svarade då att hon skulle ha varit mde oss gubben men nej, det ville hon inte se. Ni som inte känner mig vet inte att när jag blir riktigt förbannad börjar jag gråta. Vilket hända idag. Är alltid lugn och sansad och blir aldrig arg på jobbet så dem flesta blev chockade bara över att jag var arg.
Ska prata med min samordnare om gubben på måndag. Ingen annan vårdtagare får exakta tider varje gång och det borde inte han få heller.  Många kommer bara i tid till honom just för att han inte ska bli arg. Helt fel och detta måste tas upp. Jag bryr mig inte egentligen, mina känslor går över och nästa gång jag går till honom kommer jag vara neutral. Tänker mer på om det händer någon som inte är van. Lätt att det går överstyr då. Ja, ja, nu är jag hemma och inte på jobbet så...'

Idag är det alla hjärtans dag. Ska inte fira den. Ska spara pengarna till vår förlovningsdag istället, känns lite viktigare. Blir så mycket med blommor och choklad och allt sånt.

Nä, nu ska jag leka med en blogdesign. kram och grattis på alla hjärtans dag alla

2009-02-14 @ 16:33:02

(2)

Optiker och fika

Har idag varit hos optikern. Inte varit där på ca 3 år och eftersom jag varken kollat för glasögon eller linser kändes det som om det var dags. Skulle ändå beställa nya linser och då ville jag kolla så inget ändrats först. För linserna var det ingen skillnad men glasögon en liten skillnad. Ökat 0,25 på båda ögonen och fått ett litet brytningsfel men inte tillräckligt för att jag ska köpa nya glasögonen. Skulle visserligen få 2 glasögon för 2000 om jag köpte bågar för 795 kronor men svårt att betala med något man inte har. Det var en sån lien skillnad så jag väntar hellre tills jag känner att vi har råd med det. Bågarna jag har nu är fortfarande hela och glasen knappt repiga.

Fixade till några av dreadsen idag. Var lite tunt uppe på skallen men nu är jag nöjd, tror jag. Kul att man kan ändra utseende på ett par timmar bara med hjälp av håret.

Apropå utseende. Någon som sett reklamen på trean om programmet där tonåringar vill plastikoperera sig. De ska övertala sina föräldrar att få gå under kniven. Blir så arg på föräldrar som ger med sig. Barnens kroppar har inte växt färdigt och dem demolera den. Enligt mig hör kroppskomplex till tonåren. Man måste hitta sin fel för att kunna acceptera dem. Förutsatt att komplexen är kvar. Tror inte att dem som opererar sig får lära sig självkänsla och få ett ordentligt självförtroende som man får av att man accepterar sina brister och förmågor. Ingen är perfekt. Skulle inte vilja ändra något av mina tonår. Alla erfarenheter jag fick då har lagt grunden till hur jag är idag. Utan en kanske jag skulle vara någon annan. Blir arg så fort jag ser den reklamen men det är bra att ämnet tas upp.

Skulle egentligen ha lagt upp videorna på våran hemmagjorda hundsläde men det var så bökigt.Måste vara medlem på youtube och sen ja, en massa sen så jag fixar det en annan dag.

Har även träffat två änner på fika idag. Blev bara en kortis men den var kul. Träffas ju inte så ofta så jag får klämma in det när det går. Skönt att få prata av sig om allt som hänt och inte hänt. Pratade om vår framtida tjejkväll. Om  vad vi ska göra, någon som har något förslag? Inget som man brukar göra. Händer oftast att man äter middag och sen ut på krogen. Gör det jämt så nu vill vi göra något annorlunda.

Hittat en ny favorit kanal. History channel. Bara historia men intressant sådan. Har ni den inte skaffa den. Är definitivt värt det.

Kram, nu ska jag försöka sova så jag kommer upp till jobbet imorrn.

2009-02-13 @ 22:24:11

(2)

Söta djur.

Återigen har vi varit ute med hundarna och pulkan. I 1,5 timme fick dem springa tills dem flåsade massor och inte orkade mer. Såå skönt med trötta hundar. Sen promenaden har dem sovit hela dagen förutom en kortis.  Nu ligger dem på vardagsrumsgolvet och myser. Pojkarna var hemma lite snabbt för middag. De tog en paus från sitt "nördande". Småläningens hund ligger just nu och piper efter husse. Han låter alltid när han gått. Andie är så söt, han gick fram till Aku och gav honom en liten puss.

Litens mage blir bara större och större. Eftersom vi inte vet vilket datum hon hade kul så vet vi inte när hon ska föda. Går och tittar efter alla små och stora tecken men det enda som hänt är at hon haft foglossning. Väntar på hennes små troll. Gick så bra förra gången men man vet ju aldrig.

Har återigen flätat håret. Funderat på det ett par veckor men inte riktigt känt för det än. Fick såna eksem förra gången att jag ville vänta extra länge men ikväll så. Hade inget att göra och behövde sysselsätta fingrarna med något så... Tog ca 4 timmar denna gången. Dels för att jag satt framför tv:n men även för att mitt egna hår är så längt nu så det är massor att fläta. Hur  som helst är det enormt skönt.

Nä nu ska här bloggas, ha det bra

2009-02-12 @ 23:17:48

(5)

Designfråga

Sitter och funderar på bloggdesign. Specifikt hur man får headern att "flyta" ut över meny och inlägg. Har en idé men är inte riktigt säker. Nån som vet.

Har idag tagit det väldigt lugnt. Läste ut Brisingr som jag inte tänker avslöja slutet på. Läste till 15 sen bar det ut i snön. Lärde vår hund och inneboendes hund att dra en pulka med nån i. Gud så kul det var och hundarna var så duktiga. Höll på i 1,5 timmar och på slutet drog dem båda två samtidigt mig och min kille, ca 180 kilo. Började med att låta dem dra en i taget och med att en av oss sprang bredvid. Efter ett par gånger kom dem på det och jag tror dem hade lite roligt som vi som fick åka. Vilken jävla fart dem kom upp i på slutet. Förstår varför man använder huskys som draghundar. Ska lägga in både bilder och videos imorrn när jag hittat sladdarna.

Är helt själv hemma med alla djuren. Pojkarna är och nördar sig och det är såå skönt att vara själv. Ska bara titta på tv, blogga, fixa naglarna och njuta av egentid.

Bye Bye

2009-02-10 @ 20:47:17

(3)

följ min blogg med bloglovin


Följ min blogg med bloglovin

2009-02-10 @ 11:48:22

(3)

En rekommendation från Svenska Brukskarlsklubben!

Såå rolig, fnitrade mig igenom hela. Fick den av svärmor och var bara tvungen att lägga ut den

Brukskarlar


Ursprung
Den tama mannen har funnits som sällskap och bruksman till kvinnor så långt tillbaka i tiden som vi kan minnas.
Användningsområdena har givetvis växlat, allt från jakt och jordbruk till dagens rena sällskaps- och avelskarlar.

När du bestämt dig för att skaffa karl vill vi ge dig lite tips och råd för att förenkla din vardag med mannen.

Det första du behöver tänka på är om du verkligen har tid med en karl. En karl är ingenting man lättvindligt kan
lämna bort till vänner och bekanta. Ännu finns inga godkända pensionat i Sverige. Lyckligtvis är karlar idag accepterade
i de flesta offentliga miljöer. Det är dock ej tillrådigt att ta med karlar överallt. Exempelvis boutiquer brukar framkalla
nervositet och i vissa fall aggressioner. Det är inte ovanligt att man ser oroliga och gnällande karlar väntandes vid kassan.

Även om du anser dig ha tid över till både en och två och kanske tre karlar vill vi inte rekommendera mer än en.
Ofta visar de oro och till och med svartsjuka om 'matte' bryr sig för mycket om andra karlar!Kostnader

Det är givetvis något som man bör tänka på innan man skaffar karl. Att ha karl är inte billigt. En karl äter mycket
och behöver kläder, bil, mm. En duktig arbetskarl kan ofta själv tjäna ihop till sitt uppehälle. Har man en skicklig
jägarkarl kan han bidra till hushållet med bland annat älgkött. På höstarna kan man till och med se hur karlar beger
sig ut i flock för att jaga älg. Se till så att just din karl har tillstånd, d v s licens, för detta annars bör man inte låta dem
löpa omkring hur som helst i skog och mark.
Om din karl saknar det rätta intresset för jakt kan du kanske istället träna honom till att bli en skicklig bär- och svampplockare.Allmän skötsel
För att din karl ska få leva ett långt, friskt och lyckligt liv behöver han god mat, frisk luft, daglig motion och någon
eller några aktiviteter som inspirerar honom. Tänk även på att hålla din karl vacker. Östgötarasen är vanligen renlig
av sig och sköter det mesta själv till exempel ansning av skägg och naglar. Avancerad tandvård och trimning av
huvudhår bör man överlåta till en fackman.

OBS! All kupering är strängt förbjudet i Sverige, sådant kan till och med medföra rättsliga följder i vissa fall!Raser
Det finns ett stort antal olika karlraser. Vid resor till sydligare länder slås man av hur många lösdrivande karlar som
finns på gator och stränder. Och visst är det lätt att glömma allt förnuft när man ser in i ett par bedjande, sammetsbruna
ögon... men tänk på att dessa karlar oftast helt saknar uppfostran och dessutom kan vara smittbärare av allehanda
sjukdomar då vaccinationer är ovanliga i dessa länder. Dessutom är det ofta problem med att få införseltillstånd till
Sverige för sådana karlar. Vi vill därför rekommendera att du väljer en av våra erkända svenska raser.Vi väljer att här presentera Skånerasen.

Vad som kännetecknar Skånerasen är främst ett lugnt psyke, relativt lättuppfostrade men de behåller ändå sin
lekfullhet högt upp i åldrarna. Alla färger och kroppsbyggnader är godkända.

En könsmogen karl tycker om att visa upp sig med sina artfränder på dansställen. Det är där som parningslekarna
inleds. I jakten på en ägarinna kan till och med vilda slagsmål utbryta. Vi avråder dock från att välja någon av de
riktiga 'stridstupparna', de kan bli svåra att få någon riktig pli på. De kan i vissa fall morra och anfalla sin ägarinna!
Då måste man omedelbart säga ifrån och visa vem som bestämmer. Det ger honom en trygghet att veta sin plats.
Även den lugnaste karl kan ibland brusa upp och försöka ta kommandot. Det gäller då att vänligt men bestämt
tillrättavisa honom. Om det inte räcker så måste list tillämpas. Du bör i ett tidigt stadium bestämma om du vill ha en
inne- eller en utekarl. Väljer du en innekarl så bör du tänka på att motion är otroligt viktigt. En innekarl kan annars bli
passiv och hemfalla åt öldrickande framför tipsextra.

Det är inte svårt att lära en karl enklare små sysslor såsom att gå och handla eller att dra en barnvagn runt kvarteret.
Glöm inte heller att ge rikligt med beröm. Karlar sporras då och utför villigt sina små tjänster. Godbitar användes
med fördel för att belöna önskvärt beteende.Uppfostran
Även om du vet att din karl är lydig och snäll och inte skulle göra en fluga förnär så bör du inte låta honom i glädje
hoppa emot främmande människor. Någon som ej är van vid karlar kan till och med bli rädd.
En annan viktig uppfostringspunkt är att lära honom att tiga på kommando samt att hålla sig intill dig så att han inte
ställer till förtret för andra. Mycket vanligt är en tendens att springa efter andra karlars bilar och ett sådant beteende
är oacceptabelt och bör kvävas i sin linda!Avel
Även om du idag inte är intresserad av avel så är inte snöpning något vi vill rekommendera. Det kan komma en dag
när du ångrar dig och då blir du tyvärr tvungen att byta ut din gamla trotjänare mot en ny. Om du tänkt använda din
karl i avelssyfte bör du först kolla stamtavlor men även tänka på att påssjuka kan försämra avelsmöjligheterna. Ett byte
kan komma i åtanke.
För övrigt brukar karlarna visa sig villiga till avel något som bekräftas från BB-håll. Om du inte vill lämna din karl hemma
vid förlossningen så går det bra att ta med honom till BB. Personalen där har utbildning och är vana att handskas med
nervösa karlar. En positiv reaktion är att många karlar uppvisar en högre mognadsgrad efter den första avkomman även
om motsatt reaktion i sällsynta fall kan förekomma. Vidare avel bör inte bedrivas på karlar som inte visar intresse för sin
avkomma, inte vill kännas vid sin avkomma eller till och med är aggressiv mot avkomman. Sådana karlar är inte ens
lämpliga som sällskapskarlar och du bör snarast göra dig av med honom hur söta de än må vara.


Eventuella framtida ägarinnor till en sådan karl bör varnas för att han har sådana defekter innan de tar hem honom.Kost
En karl kan äta i stort sett vad som helst även om de tycks föredra den kost de är uppfödda på (det sk 'mammas-köttbullar-
syndromet'). Rådgör därför gärna med uppfödarna om vad karlens kost varit baserad på under uppväxten. Låt inte mannen
rumstera fritt i kylskåp och skafferi och fall inte för bedjande blickar vid kaffebordet. Det är direkt olämpligt att låta honom
tigga vid bordet. Vissa karlar visar ibland tendenser att vilja hjälpa till att tillreda sina egna måltider. Detta bör uppmuntras!
Maltdrycker uppskattas ofta av karlar men låt det inte bli till någon vana. Ett par burkar per månad under sträng uppsikt är
dock inget att oroa sig för.Sjukdomar
Karlar kan ofta uppvisa diverse små sjukdomssymtom. Ta dock dessa med en nypa salt. En kvinna kan vanligtvis fortsätta
att utföra sina dagliga sysslor trots sjukdom men detta tycks vara svårare för en man. Han sjukskriver sig gärna i rent
förebyggande syfte. Detta inträffar oftast vid helg- och skiftarbete. Många karlar har tendenser till färgblindhet. Du bör
därför hjälpa honom med påklädningen. Karlar med orange tröja och rosa byxor har faktiskt påträffats.Sammanfattning
Vi hoppas att du får mycket glädje av din nya karl under många år. Som komplettering till våra små tips kan du gärna läsa
andra, mer utförliga fackböcker i ämnet karlavård. Vi kan rekommendera 'Allt en kvinna bör veta om män'. Du kan givetvis
också vända dig till närmaste klinik.

2009-02-10 @ 11:16:15

(3)

Himmelriket!

Just nu, bor jag i himmelriket. För er som inte känner mig så älskar jag snö och här hemma har vi ca 3 decimeter. Det hänger ner från träden och hela landskapet är vitt, mjukt och vackert.

Igår var hos svärmor, pappa och mamma och Ikea. Kom hem ca hlav två på natten. Så idag har vi tagit det lugnt. Sov till tolv sen har jag bara varit på affären och skottat på framsida. Såå skönt. Ska jobba imorrn sen är jag ledig 4 dar och har bara roliga saker inplanerade.

Har haft en nackspärr på gång i ca en vecka och det är sååå irriternade. Föredrar hellre att den blossar ut så jag kan ta det då istället för att vara lite småstel och värkig. Morr, får lite huvudvärk utav  ett oxå så humöret är lite blä. Men.men man kan inte få allt.

Nu ska jag ixa naglar och glo på dumburken, kjam

2009-02-08 @ 19:45:46

(5)

Utmanad!!!

Nu har Andie utmanat mig och  jag antar utmaningen och utmanar andra i sin tur!!!

Blev egentligen utmanad för länge sen men har inte haft tid att fixa med det förrän nu såå.
Men här kommer det.

Regler:
1; Länka till den som har utmanat dig.
2; Berätta sju sanningar om dig själv.
3; Utmana 7 personer i slutet av ditt inlägg.
4; Skriv ett meddelande i de 7 personernas bloggar så att dom vet om utmaningen.

1: är en riktig bokmal och skulle jag få skulle jag läsa dagarna i ända.
2: älskar att möblera om, helst mitt i natten
3: är en riktg klantskalle och kan snubbla på allt
4: hatar att se disk på diskbänken men är för lat för att ta hand om det
5: sticker ut tungan när jag tänker
6: kör som en rallyförare
7: älskar snö, blir som en liten unge så fort det snöar.

Jag utmanar
a linux user in a windows world

från början

edorollspelet

livets babe

catkiwi

ellinnutti

min virriga vardag


2009-02-07 @ 00:18:12

(3)

Ej telias inbyggda skydd

Vi har Telia abbonemang på allt och till det fick man lite smått och gott som skulle skydda datorn från det mesta. Programmerade in det igår och efter det kunde jag inte göra någonting. Inte gå ut på internet, inte starta något program. Allt bara hakade upp sig. Morr. När jag skulle gå in på min mail stod den bara och arbetade men kom aldrig fram. Förutom att det inte gick att göra något ökade processerna på datorn från 54 till 63 trots att det bara var 2 programm jag installerade. Skitgrejer. Efter 5 avstängningar fick jag bort programmen så nu har jag inget antivirus. Har Spybot så länge så ska jag rota fram norton eller nåt, ska he ett liggande i röran.

Skulle bara spotta ur mig lite.

Har läst at alla serier om isfolket nu så nu vet jag inte vad jag ska läsa. Är allt som allt 82 böcker uppdelade på 3 serier och har tagit ca 6 månader att läsa alla. HAr visserligen läst andra böcker oxå. Har ni  inte läst dem och tycker om fantasy och magi rekommenderar jag dem starkt.

Försöker hitta en glasmästare som är bra. Måste beställa nya glasskivor till vitrinskåpet. Just nu står alla saker på hög och det är inte snyggt. Sökte på google och hittade en i vårt samhälle. Ska bara kolla vad det skulle kosta.

Nä nu måste jag äta lunch. Ska börja jobba halv fyra så...

Ha det bra

2009-02-06 @ 13:49:03

(2)

Smått och gott

Jo, det har inte hänt så mycket sen sist.

Är inte riktigt färdig med kompisens blogg. Har liet små saker kvar som att inläggen hamnar bakom reklamen, lite mysko men sak fixa det i helgen.

Sköldisarnas lampa kommer idag så gubben får hämta ut den. Äntligen ska dem få ett ordentligt ljus.

Får nu övningsköra med dem som vill. Skulle ha velat gått kursen med gubben så han kan börja öva och kanske köra upp till skidstugan sen i mars. Men men, får se om jag kan hitta på något tills dess.

Har klippt av mina naglar och det känns jättekonstigt oh dem är totalt demolerade. Tröttnade på att behöva fylla på och fixa kanterna med gelen hela tiden så nu åkte dem av. Är ett bra alternativ om man orkar hålla på hela tiden men efter ett halvår har jag tröttnat. Får ju inte ha långa naglar på jobbet heller så...

I helgen ska vi fira både min mamma och gubbens. Båda på lördag, hihi. Dem ska få nästan samma sak men kommer inte skriva vad nu eftersom dem läser bloggen. Ska bli kul att träffa dem igen. Var ett tag sen nu.

Nu måste jag äta lunch och sen bär det av till jobbet. Ha en bra dag allihopa

2009-02-05 @ 14:04:32

(1)

Bloggen färdig

Äntligen nöjd. Har suttit med bloggdesignen från klockan 2 och nu är jag för första gången riktigt nöjd. Ville ha ett vintertema då jag vill följa årstiderna s då har jag väntat på bilder. Tog en massa fina bilder på vår första vinterpromenad här på landet. Sen skulle jag hitta en guide hur man gör en semless tile ,eftersom jag skulle ta en egen bild som bakgrund. Det tog ett par dagar att hitta en guide som funkade men idag så. Gjorde sen en header (sorry norrläningen, ville leka lite själv) och då fastnade jag i photoshop. Är för övrigt ett extremt roligt program där man kan göra allt.  Sen var det ju alla smådetaljer som menyns färger och länkarna och allt annat smått och gott men nu så.

Är sååå nöjd. Tom så snygg att vår nya inneboende ville att jag skulle  fixa hans blogg. Får göra den från scratch, hihi. Blir mitt nästa projekt.

Har pratat om att byta bloggvärd men är rätt så nöjd så det får bli under semestern eller nåt sånt. Ingen tid just nu.

Startat om med min hälsa from 28/1 och har gått riktigt bra. Ska inte småäta eller äta massor med godis. Chips m.m. en gång och veckan och har faktiskt hållt förutom igår då jag åt lite popcorn. Gick även på långis men Andie idag och gud så skönt det var. Har äntligen hittat en bra promendasträcka där han kan springa löst. Rundan tar ca en timme att gå så det var alldeles lagom.

Måste skaffa nya linser. Har inga månadslinser kvar och bara sju av endags linserna. Ska ta en synundersökning först. Fick halva priset på specsavers så det skulle kosta 150 kr så nu ska jag trolla lite igen. Måste gå då jag ser konstigt med linsera som jag har kvar. Får se hur jag löser det.

Låg i solariet igår och kunde inte sänka ansiktskanonen så jag ser ut som en liten räka. Alldeles rosa skimrig. Smörjer in mig med kylbalsam hela tiden så jag inte ska flagna. Har lugnat sig avsevärt sen igår så jag håller alla tummar att det ska försvinna tills jag ska jobba imorrn.

Nu ska jag tvätta. Vi hörs

2009-02-03 @ 18:20:03

Min profilbild

Här kan du skriva något om dig själv.

Kategorier

Senaste posterna

Länkar

Arkiverat

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Ut odio. Nam sed est. Nam a risus et est iaculis adipiscing. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Integer ut justo. In tincidunt viverra nisl. Donec dictum malesuada magna. Curabitur id nibh auctor tellus adipiscing pharetra. Fusce vel justo non orci semper feugiat. Cras eu leo at purus ultrices tristique.