(4)

Underbart väder, ut med er!

Varför sitter ni framför datorn som jag, och inte ute i det underbara vädret. Vi har strålande solsken och jag älkar hösten så nu ska jag snart ute med hunden och röra på fläsket.

Lillasyster har börjat skriva i sin blogg och herregud vilket långt inlägg. Det stor viserligen om allt som hänt under hela året och vad hon tycker och känner om allt men shit, pommes frites. Det tog en stund att läsa igenom men skam den som ger sig.

Ska försöka vara duktig idag och både träna och gå på riktig långis, får se om jag orkar.

Nä nu ka jag ut och njuta av vädret, passa på ni med, ta en liten tur runt huset eller nåt. Man blir mycket gladare av solskenet, bye bye

2008-09-29 @ 11:14:55

(2)

Förlåt!

Såg att jag inte skrivit på en och en halv vecka, usch så dålig jag börjar bli på att skriva. Blir så när jag har för mycket att göra. Kan gå flera dagar uta nåt och sen kommer en vecka när alla vill träffas och alla vill ha hjälp eller det händer massor på jobbet och denna vecka är sån.

Har firat min systerdotter som fick en hel hög med kläder. Av mig och gubben fick hon en skitsnygg outfit som liknar en katolsk skolflicka fast med lila mönster och lite tåligare tyg. Är så snyggt att hade det funnits i större storlek hade jag köpt det själv, får väl krympa lite hehe.

Har varit på grönan med kompisar där allt var betalt förutom parkeringen och jag har inte åkt så mycket karuseller på flera år. Hade enormt roligt och har inte skrattat så mycket på länge. Vovven var hos svågern så på hemvägen stannade vi på ett snabbbesök och såg deras nya lägenhet och jag måste erkänna att jag blev avundsjuk. Ett stort modernt kök och två stora balkonger. Nackdelen var att det bara var en två (dock en stor) som kostade 7300 kronor. Det är 2500 mer än vad vi betalar för våran tre som är större. Lite konstigt att det kan kosta så mcyket mer men det är väl materialen eller nåt.

Har kört möbler från Sävja till både mamma och pappa i sthl och det är tur att dem bor i samma stadsdel annars hade vi inte hunnit. Började 13 i Sävja, kom fram i sthl vid 19,30 och tillbaka i Uppsala 21,52. 2 minuter innan macken där vi hyrt kärran stängde. Tur för oss. 

Har sedan jobbat mestadels hela veckan och kommit igång med träningen och långpromenaderna igen. Träningen är gubbens fe. Han tränar tre gånger i veckan och då kan ju inte jag vara sämre. Promenaderna har jag sällskap av  norrläningen så där går det lite lättare oxå. Vi går lite för sakta bara, får egentligen inte ut nåt förutom en trevlig pratstund så jag ska nog ta upp farten lite imorrn. 

Har satt på acrylnaglar som hållt i 20 dagar, rekord för mig. Brukar tröttna och dra bort demefter ett par dagar, vilket man absolut inte får. Måste byta ut nån imorrn men jag vet inte om jag behöver några tippar på, mina egna har blivit riktigt långa men acryl ska jag ha så det skyddar medans jag jobbar. Köpte ett paket med gele men klantskallen jag hade läst fel eller missat att man behöver en uv lampa för att det att härda så där får jag vänta tills jag har råd eller om jag önskar mig det i julklapp. Lite drygt, hade velat se vad som är bäst, acryl eller gele.

På tisdag är det dags för åhlandsresan med jobbet. Är egentligen en planeringsdag men vi ska bara ha några få timmar konferens och sen är vi lediga, vi får tom betalt. Nice, betalt för att festa inte helt fel. Är visserligen bara jag och tre arbetskolleger till från vårat jobb och resten äv från de andra avdelningarna i huset men det blir nog kul ändå.

Ska även åka till västkusten nästa helg. Ska bli skönt att komma bort. Är visserligen bara borta över helgen men ändå. Vet inte varför men jag blir alltid avslappnad när jag åker dit. Det är som att jag lämnar min kropp och besvär hemma och hoppar in i en annan där.

Nä, nu är det sängdags, Kram alla goa människor

2008-09-27 @ 23:48:35

(2)

Äntligen nöjd!

Har nu lekt med bilder och photoshop i flera timmar och äntligen fått fram designen jag vill ha bloggen just nu. Hr väl kvar den tills det blir juldags, hehe.

Har även pingat min blogg lite här och var och lagt in länkar till dessa sidor. Klicka gärna på dem så jag får massor av röster.

Har inte hänt så mycket så det blev ett kort inlägg.

Natti natt alla glada P.s. vad tycker ni om desigen.

2008-09-17 @ 22:33:41

(1)

Uppsalas näringsliv

Underbara påhitt med bärbart och trådlöst. Sitter i sängen och försöker pinga min blogg. HAr krypit ner undeer täcket med avslappnande musik och bökar med kodmallen. Har pingat på listad och på bloggportalen men på portalen fick jag ingen länk jag kunde lägga upp på min sida. Alltså så att jag får en liten ruta där man kan trycka på så man kommer till bloggportalen. Nån som vet vart dem finns? Ska fortsätta pinga imorrn så får vi se vad som händer.

Har diskuterat lite med gubben om allt som finns att göra här i stan och det finns mer än vad man tror. Finns massor av små museer och utställningar om allt möjligt. Uppsala är ju en gammal och intressant studentstad med mycker gamla byggnader och liknande sparade. Kommer ganska många turister hit för att se men de som bor här missar allt det vackra. Har flera vänner som är "inhemska" och de visste inte om alla museer som fanns. Finns väl nästan lika många som i Sthl men i  mindre format. Har ni varit och tittat på några, vilka och vad tyckte ni?

Har varit duktig och anmält mig till en webdesign kurs. Har redan gått en men  där gick vi igenom grunden så jag vet hur man skriver en hemsida för hand med alla koder men jag vill ju även junna använda program. Blir jag tillräckligt duktig ska jag försöka jobba med det utöver mitt jobb som vårdbiträde. Har jag tur får jag jobba med två av mina drömjobb.

Inte många som tycker att vårdbiträde är ett drömjobb men det är helt underbart. Man får jälpa människor konkret, hjälpa dem äldre att leva ett så normalt liv som möjligt hemma. Många gånger är det höjdpunkten på dagen när man kommer in och pratar lite. Man känner sig väldigt bra helt enkelt, att hjälpa andra är väl den en av de största egositiska sakerna man kan göra men det är iallafall en god gärning man gör.

Nä nu måste jag sova lite, natti natt och somna aldrig arg, det löser ingenting

2008-09-16 @ 23:59:34

(1)

Ändrat igen!

Jag har snart velat färdigt. Nu har jag hittat en mall jag kan utgå som jag är nöjd med, typ. Behöver bara byta bakgrunden till det jag vill. Ska leka med photoshop imorrn och så får vi se hur det går men den som jag har nu är så fin så jag kanske behåller den en stund men vem vet,det är ju mig jag pratar om.

Idag ville jag ha snö. Det luktade snö i luften och jag hoppas att vi får massor med torr snö ´, inte nån j#vla slask och tö.

Hade en liten funderare på julkänslor. Var inte det bara fjärilar i magen. Hade det jämnt när jag var yngre men inte nu på äldre dar, tihi, ja jag är gammal och gaggig men humorn är kvar. Fick man inte bara fjärilar för att man var lite nervös och var förväntasfull. Vad tror ni?

Nä nu ska här sovas.

P.s svärmor du får gärna kommentera och hoppas ni mår bra där ute

2008-09-13 @ 00:43:00

(2)

Bökigt värre!

Nu har jag sutti i en timme och ändrat bloggdesignen igen. Är inte riktigt säker på denna helller dock. Är man dyslektiker eller färgblind kanske dt är svårt att läsa den Vill ni ha vit eller svart text eller någona annan färg, skriv vad ni tycker.

Har spenderat hela dagen fixandes mina naglar och kurerat mig så att jag ska kunna jobba i helgen. Vill verkligen inte vara sjuk. Var hemma i måndags på grund av huvudvärken jag fick av oluýckan med bilen. Körde på en bomm i söndags och blev väldigt upprörd. Kände att detta kan vi inte fixa men som vanligt när man lugnat ner sig löser sig det mesta.
Lämnade i bilen på carglass på tisdagen och hämtade den efter jobbet.

En annan anledning till att jag inte vill vara sjuk är att dem andra får jobba häcken av sig då. Vi ahr fått en ny vårdtagare som tar minst en timme så vi måste nu vara fem personal istället för fyra på kvällen och det ska lösas mellan dem som jobbar deltid. Kan förstå chefen att det inte finns pengar till att anställa en ny men i den här takten kommer flera bli sjukskrivna på grund av stressen. Tur att jag oftast kan lämna jobbet på jobbet och inte tar med mig problem hem. Många va dem som är vana att joba på dagen bröt ihop första kvällen dem jobbade på grund av farten och hur effektiv man måste vara. Flera bröt ihop och grät hemma hos vårdtagare. Visst förstår jag dem men jag skulle aldrig visa vårdtagare det. Men, men, inte mitt problem.

Nä nu måste jag ut med hunden, natti natt alla glada

2008-09-11 @ 23:33:18

(2)

Så får det vara

Nu är jag kanske nöjd med designen, Vad tycks?

2008-09-10 @ 23:51:57

(2)

Leker!

Ja, eftersom jag är stormförkyld och inte orkar göra nåt annat leker jag med bloggdesignen igen. Har inte riktigt bestämt mig än för hur den ska se ut när den är färdig förutom at det ska vara en bakgrund av löv och att det ska vara ljust och glatt men ändå höstigt. Ska leka imorrrn oxå får se hur det blir. Ni får stå ut ett tag till.

2008-09-10 @ 22:52:14

(4)

Vad skulle du göra?

Såg på Oprah nyss som hade besök av en John någonting. Han var co-author till ett program kallat what would you do?. Programmet gör experiment för att se vad och hur folk reagrer i vissa situationer. T.ex ett afrikanskt-amerikanskt par bråkar i en park och situation exkalerar. Experimentet håll på i fem timmar och bara en kvinna stannade för att försvara hon som blev misshandlad. Bara en. Hur skulle du reagera, stanna eller gå.

En annan var att en kvinna med huckle gick in i en butik och skulle handla men blev vägrar hjälp. Hon blev hånad och kallad terrorist enbart på grund utav hennes utseende och klädsel. Det var flera som sa att butiksägaren hade rätt om att dem inte var amerikaner och således inte hade samma rättigheter. En av dem som reagerade starkast var en äldre man vars son precis kommit hem från irak och legat i krig. Han kunde inte förstå varför man diskriminerande någon på det sättet. Hur skule du reagera?. Säga ingenting eller stå upp för dian åsikter?

En annan var om du såg någon som var full på väg att sätta sig i en bil. Här reagerade väldigt många människor som inte lät den fulla personen sätta sig och köra iväg. Mest reaktioner var det när en mamma med två barn skulle in i bilen. Fem personer kom och tog nycklar och ringde polisen så fort dem såg vad som höll på att hända. Vad skulle du göra? Låta dem köra iväg eller stoppa dem.

Detta program borde sändas i hela världen. Inte för att visa hur amerikanare reagerar utan hur vi människor reagerar. Man får verkligen en tankeställare. Man vill gärna tro att man skulle göra det rätta, men vad är det rätta och skulle man verkligen göra det. Det ligger risker i att lägga sig i. Hur skulle DU göra?

2008-09-08 @ 11:45:56

(0)

Inte färdig!

Har lekt lite med bloggdesginen men våra planerade gäster kom lite tidigare än väntat så jag leker färdigt imorrn, hoppas ni står ut

2008-09-06 @ 17:51:34

(2)

Alla kan!

Såg på American idol igår. Det var en bartender som vann hela klabbet. Tänk vad fantastiskt. Gå från bartendewr till att få jobba med sitt drömjobb bara för att man är med på tv. Ett bevis på att alla kan få jobb med sitt drömjobb, om man bara härdar ut och fortsätter försöka, man ska aldrig ge upp. Tänker man efter lite så är ju alla kändisar vanliga människor, I sverige är dem nog lite mer "down to earth" eftersom det är ett så litet land men även kändisar i t.ex. Usa är vanliga människor. Dem startade i leklådan som alla andra. Tyvärr så glöms det ofta bort att alla behöver sitt privatliv. Allt skvaller som skrivs måste vara väldigt påfrestande. Bara en liten funderare.

Diskuterade lite igår om musikens hus nytta versus den nya stationen här i Uppsala. Stationen behövs ändå, det ska dirrigeras om trafik som ska gå genom Uppsala istället för andra ställen och vi kanske för lite flera besökare men musikens hus vill ingen ha. Det är så dåligt byggt att det är sprickor över allt. Den fina vyn av stan man háde förrut är förstörd av att en stor fyrkantig kloss står i mitten. Usch, ingen, förutom politikerna ville att den skulle byggas och nu får vi som bor här som inte vill ha den betala för att den har konkat. Den har inte gjort det än men den ska säljas men vem vill köpa den. Det var meningen att konserter som brukar vara i Stockholm skulle hit men det är för nära storstaden för det, tror jag iallafall. Oftast när man ska på konsert i sthl så gör man en hel dag utav det. Shoppar, äter och har kul. Morr tycker inte om den här kolossen till hus.

Ja,ja, nu ska man inte börja dagen med att bli sur. Ska flytta på lite mer av pappas saker och skjutsa hem dem till han i helgen och hjälpa mamma och packa. Alla flyttar på en gång, hoppas det blir den sista på ett tag.

Ska även göra om bloggdesignen. Ska bli lite höstig men fortfarande Puh tema såklart. Det är ju ändå min sida vi pratar om. Nä nu ska jag ut med hunden. Ha en bra helg kram

2008-09-06 @ 11:16:43

(3)

Flytt?

Snabt inlägg.
Pratade med gubben nyss som kanske får fast i Norrtälje. Så antingen bor vi kvar här och bara han pendlar eller så letar vi rätt på ett hus mittemellan uppsala och norrtälje. Båda vill för eller senare bo i hus och så nu verkar det ändå rätt. Hunden får stor trädgård och katterna får vara ute. Även jag vill ha trädgård med grönsaksland och sånt sånt jox. Hm, jaja. Nån som har nåt förslag. Nån släkting som vill hyra ut eller sälja ett hus eller kanske en bekant. Alla förslag är välkomna.
Nä nu måste jag duscha, håll tummarna så gubben får jobbet.

2008-09-03 @ 11:51:12

(3)

Ett mycket bra ordspråk

2008-09-03 @ 00:08:25

(0)

Bilder från immes maraton
2008-09-03 @ 00:07:26

(1)

Bilder från grönan

ylva och imme
pappa, ylva och imme flamsar
imme åker yeep
imme dansar på bordet
turistbild javisst
det regnar här i stockholm idagjag vann, tihi
imme åker häst
farfars bilarna iväg
karusellen snurrar, blä
imme gör fula miner, mosters tjej
muppbarn
turisdbild på sthl
stockholm by night

2008-09-03 @ 00:03:21

(1)

Tillbaka till svenska!

Japp, är så bökigt att skriva när man är trött om det ska skrivas på engelska så nu har vi tränat färdigt.

Veckan har varit lite trög men det har ändå hänt lite saker.
 Var på grönan med pappa, ylva och imme i torsdags. Var skitkul rent ut sagt. Det lilla trolet ville åka allt och bara med mig och jag som blir åksjuk på två sekunder var nog rätt grön i ansiktet för det mesta hihi, men det var himlans kul. Jag och Ylva åkte en attraktion som gick med en himlans fart och nu undrar jag varför man inte åker sånt oftare, inte blir man för gammal för att skratta i massor.
Vi spelade på ett shoklad hjul och jag vann 2300 g plopp, en enorm låda, störtkul eftersom jag aldrig vinner något. Självklart delade vi på vinsten så alla kan bli lika trötta på plopp, hihi. Var borta hela dan och det var så mysigt att bara vara oss fyra. Räknade ut att förra gången det var bara vi (förutom imme) var när jag var runt tolv, alltså 13 år sedan så nu har vi bestämt oss för att göra sånt här oftare. Blir kanske lite lättare nu när man får planera lite mer om man ska träffas eftersom alla inte bor på samma ställe längre. Man får lägga ner manken lite.

Har även varit på immes första maraton, duktig unge. Hennes pappa anmälde henne till mcadonalds happy meal som tog plats i lördags. Alla kom förutom hennes morfar och ena moste men morbror med respektive kom upp nio på morgonen bakfulla, hihi. bra gjort brorsan. Alla barnen var jätte duktiga men imme var snabbast, tyvärr blev hon lite vilse när dem skulle springa tillbaka så hon kom inte så långt fram men det spelar ingen roll och det menar jag verkligen. Är mkt imponerad att immes pappa anmält henne och att hon gjorde det. Hon hade lite fjärilar i magen sa hon men hon gjorde det ändå. Märks inte att jag är en stolt moster eller?

Sen har jag jobbat. Är ledig nu i helgen så ska försöka hitta på nåt än bara sitta hemma. Nån som har ett förslag?

Har även formaterat om datorn, ja den nya. Musik´och filmer gick inte att spela upp, bara hackade hela tiden och eftersom jag tittar på väldigt mycket film och lysnnar på massor av musik fanns inte så mycket val kvar efter att jag rotat runt och inte hittat felet. Nu funkar det men nu ska bara alla program in igen, usch men snart färdig. Hade jag inte jobbat imorrn hade jag väl blivit färdig då.

Är själv hemma även denna vecka och det börjar bli jävligt tråkigt att göra allt själv. Är så tomt. Tur att man har en massa djur att prata med.

Nä nu ska jag leka med bilder istället. Bya bye

2008-09-02 @ 23:42:52

Min profilbild

Här kan du skriva något om dig själv.

Kategorier

Senaste posterna

Länkar

Arkiverat

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Ut odio. Nam sed est. Nam a risus et est iaculis adipiscing. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Integer ut justo. In tincidunt viverra nisl. Donec dictum malesuada magna. Curabitur id nibh auctor tellus adipiscing pharetra. Fusce vel justo non orci semper feugiat. Cras eu leo at purus ultrices tristique.