(0)

Jag har tappat rösten.

Har börjat känna mig lite förkyld dem närmaste dagarn men inatt satte den igång. hostar, nyser och snörvlar. Denna gång har den satt sig i halsen och jag håller på att tappa rösten. morr.

Idag har jag möte på jobbet och jag hoppas få vårat nya schema. Ska byta schema var sjätte månad beroende på hur mycket jobb som finns.
Sen ska jag till min flyttande kompis och hjälpa henne. Tjuvkika lite på hennes nya hem.
Nu ska jag knappra frukost. bye bye

2009-09-30 @ 10:37:05

(8)

Underbara höst

Det är strålande solsken, 7 grader varmt och perfekt promenad väder så  det är min plan. Ska ta med mig ipod, kamera och hund och gå ut så länge jag orkar. hörs sen 

2009-09-29 @ 13:17:23

(10)

Kattungar

2009-09-28 @ 17:14:28

(10)

Orkar inte

skriva idag. är för trött efter jobbet. positivt: fina naglar igen. nu blir det bilder

lovelace och cleo(patra)
Ramses och Sethi
Hela högen med mamman i bakgrunden
mamma katt jäser i sängen

2009-09-26 @ 22:24:39

(3)

Jag älskade Gottsunda

Det har varit så mycket rabalder om denna stadsdel på sistone att jag känner att jag måste försvara den lite. Är helt underbart att bo där. Det finns allt från en himla massa förskolor och dagis till systemet. Att det är mångkulturellt är helt underbart. Man får ett annat perspektiv och lär sig massor med nytt.  Bodde där i ca 5 år och mitt problem var att den där lilla klicken av (oftast) ungsomar som hittar på idiotier när de inte får den hjälp eller uppmärksammhet de vill haa och behöver. Tror att alla dessa problem inte hade uppkommit och föräldrar ägnat sig mer tid och hjälpt sina barn mer. Visst man jobbar och massor med annat, men har du inte tid för ditt barn, varför skaffa sig ett. Varför föda ett barn in i denna värld utan att uppfostra den och lära den allt dem behöver veta för att kunna fungera i ett samhälle. Börja där.
Jag älskade Gottsunda
Första dagen på en vecka jag jobbat. Har gått ganska bra så länge jag inte lyfte eller böjde mig för mycket. Trots att jag tagit det riktigt lugnt har jag ändå skitont och är såå trött i kroppen. Men men det ska ju kännas att man gjort nåt.
Nu ska jag knappra lite piller och marsch i säng

2009-09-24 @ 23:22:52

(3)

Oj, vilket liv.

Idag har min systerdotter varit här hela dagen. Vi har bakat bullar, tittat på kattungar, matat sköldpaddor med kött och nästan hennes fingrar, tittat på kattungar, varit i lekparken och tittat på kattungar och till slut lagat mat. Stackars barn var hel slutkörd så hon däckade så fort vi satte oss i bilen. Själv har jag haft skitkul och jag tror hon haft det med. Vi skrattade så mycket ett par gånger att älskling undrade vad vi höll på med. Har inte orkat föra över blderna så dem kommer imorgon.

Imorgon ska jag jobba, försöka iallafall. Ha förvarnat jobbet så dem skulle planera in mig på av de lätta raderna utan lyft men jag tror det är bilfärden dit och hem som kommer vara värst. Ja ja, prova iallafall.
Nu ska jag nog fastna framför tv:n en stund. Kram

2009-09-23 @ 22:05:12

(4)

Nu har jag lekt färdigt

Efter en hel dag framför datorn är jag färdig med höstdesignen. Om det nu är så att det inte hamnar på rätt plats borde det ändå vara orange under å ni kan läsa den.

Det som tog längst tid var header. Ville ha en ny bild på mig med så in i duschen och sen photoshopa den. Tog lång tid eftersom jag kom på att jag skulle retushera lite och sätta dit smink. Hur som helst var det riktigt kul och nu har man lärt sig en massa igen.
Före                                                         
efter
Vad tycks, nu ska jag gå och knappra lite piller och sova, natti natt

2009-09-22 @ 23:58:16

(1)

Arrgh, beroende

J#vla Mafia Wars. Har blivit beroende. INte helt men den sidan är uppe hela tiden och eftersom jag inte har något att göra så blir det till att spela. 
Har inte den blekaste idé vad jag ska göra idag. Hade tänkt ta en promenad men vädret är skit så vi får se. Kanske kan fixa land våra pryttlar i vardagsrummet. Hemmabio kan inte spela upp alla dvd:er så då kopplade vi in en annan men nu kan vi inte spela in på hemmabion. Sen är alla sladdar huller om buller och ingen ordning alls så vi ska dra ur alla och sätta i dem sen och hoppas att det funkar. Ett riktigt I-landsproblem hihi
Nä nu ska jag knappra frukost så får vi se vad jag gör.
P.s. glömde skriva något positivt igår så... Min symaskin funkar igen så nu ska här sys och lagas.

2009-09-22 @ 11:35:04

(6)

Har du texten utanför ?

Tror att jag kom på varför vissa ser mina blogginlägg på sidan och inte ovanpå det orange. Gå in på alternativet sida på explorer och sedan zooma, kolla i vilka procent du ser sidan. Ska vara på 100%. Det är i den storleken allting är uppbyggt i och passar i. Hoppas det funkar. Kram

2009-09-20 @ 11:32:57

(2)

Bokrecension av Första lagen

Bokrecension av Det lockande stålet av Joe Abercrombie bok 1 och 2.
Första delen i Triologin Första Lagen.

 

Bakside text

”Logen Niofingrars tur har tagit slut Etter en fejd för myckert är den ökände krigaren på god väg att bli en död, ökänd krigare-och inget finns kvar efter honom annat än dåliga visor och döda vänner. Den stilige adelsmannen och officeraren kapten Jezel dan Luthar värdesätter ingen lika högt som sig själv. Och vad kan vara viktigare än att spela av sina vänner deras pengar och drömma om ljuva segrar i de kommande fäktningspelen.

Inkvisitor Glokta har lärt sog allt om att tvinga fram information genom att själv utsättas för år av tortyr. Men hans nitiska arbete gör att många gärna skulle se honom försvinna. Och nu har han fått ett spår som lede till en av landets mäktigaste män...

Unionen har i århundrade varit världens mäktigaste rike, men generationer utan ett ett riktigt yttre hot har lett till dekadens och självbelåtenhet. Medan krig hotat både i norr och söder och rikets ledning genomsyras av korruption och intriger är det inte bara Niofingrar, Luthar och Glokta som ställs inför nya utmaningar och oväntade allianser”

 

Boken är en typiskt fantasy bok som handlar om magi och krig. Uppbyggd av en triologi där första delen består av det lockande stålet i två böcker.Författaren beskriver världen och man kan se landskapen och städerna byggas upp i sitt huvud medans man läser. Karaktärerna beskrivs ofta ur deras egna perspektiv och man får en annorlunda glimt inuti deras huvud och hur de tänker och hur de resonerar och varför. Det märks att boken är skriven på 2000-talet. Man kan skönja inspirationen från många äldre fantasy böcker såsom David Eddings många verk. Trots att den är lik Davids är den ändå tillräckligt olik för att man ska kunna skönja en egen historia och en egen värld författaren byggt upp.

Triologin är enligt mig en ungdomsbok men ändå värt att läsa som vuxen. Den är skriven med enkla ord och på ett sånt sätt att det är lätt att förstå. Den lockar med magi, krig och vackra kvinnor och män. Tyvärr hoppar den mellan karaktärerna så ibland blir det lätt rörigt och man tappar tråden men kan man stå ut ett par sidor brukar man hitta tillbaka. I dessa kapitel brukar man få koncentrera sig ordentligt medans man läser annars flyter läsningen på och man läser utan problem igenom en bok på en dag.

 

Personligen älskade jag dessa första delar av Första Lagen. Har aldrig läst något av Abercrombie och har svårt för andra fantasy författare ärn Eddings och Feist men eftersom dessa båda kunde synas som inspiration föll jag även för dessa böcker. Rekomenderar dessa om du tycker om Fantasy böcker. Tyvärr har jag bara den första delen på svenska och de två resterande finns bara på engelska. Mitt förslag är därför att man köper, eller lånar, hela serien på engelska så man inte behöver ändra tankesätt från svenska till engelska.

2009-09-20 @ 11:28:40

(3)

Nån som ett Australia

Helt underbar film. Var rädd att det skulle vara en kärleksfilm men så var inte fallet. Iallafall inte helt och hållet. Har ni inte sett den så gör det, är lite Titanic över den

2009-09-19 @ 00:48:02

(2)

Inte färdig än men vad tycks?

Kände att jag behövde en liten höstigare och gladare design på bloggen. Hade en så mörk som visserligen var snygg men jag känner mig lite positivare nu. Är inte färdig än, har ett irriterande streck längst upp som jag inte får upp men men. Vad för färg ska jag ha på texten? Samma som nu?


Positivt för idag. Blivit lite bättre på photoshop och hur jag ska göra bakgrunder till bloggen. Nån som vill ha en design så är det bara att hojta.?


2009-09-18 @ 21:03:23

(1)

Bilder från igår

en himlans massa blåbär. Så här ser det ut överallt.

Många vackra bilder blev det.
Älsklingen och bebis leker med tennisboll
Tii´ssen tippex ville oxå följa med på långis så honom fick vi ta hem igen hihi

2009-09-18 @ 10:19:20

(2)

Bilder från igår/vad heter dessa svampar?

2009-09-18 @ 10:15:47

(0)

De har snott min säng

Varje natt har turbogem och tippex gottat in sig i min säng så jag får inte plats. Som tur är kan jag böka ner mig och dem ligger kvar ändå såååå mysigt.

2009-09-18 @ 10:12:20

(0)

Vilken dag!

Sov till halv två men idag kom jag upp utan hjälp, alltid ett plus. Tog läkarens ord på allvar och tog en promenix. Var bara meningen at det skulle bli en kort för att trötta ut hunden men jag hittade en massa blåbär så vi var ute i 2 timmar och plockade bär. Var riktigt skönt men guuud så trött jag är nu och halleluja för droger. Har suttit i soffan sen dess för att det har gjort för ont men det var det värt.

Positivt för idag: långpromenad skönt för kroppen. natti natt

2009-09-18 @ 00:54:32

(1)

Ischias nerv till byte

Vaknade imorse av att jag inte kunde röra mig utan att skrika. Kom upp ur sängen och sen stod jag där. Gud, så ont det gjorde. Fick väcka älsklingen som hämtade piller och telefonen så jag fick sjukskriva mig och sen ner i sängen och somna om. Tyvärr gick det inte över utan vi åkte till läkaren där dem konstaterade att min Ischias nerv ligger i kläm. Rekomendation: gå och spring så  mycket jag kan utan att det gör ont. Få ryggen trött. Fick paraflex som är muskeavslappnande och sitter nu i soffan och hoppas dem ska verka snart.

Positiva saken för idag, kan ju äta godis som tröst eftersom jag är sjuk hihi. Stort plus.

2009-09-16 @ 17:27:37

(2)

Varför

har jag slutat skriva. Tror visserligen att lusten (all sort, hihi) kommer i perioder men när jag var yngre skrev jag allt och ofta. Allt från korta dikter till långa sånger och noveller. Tyvärr har jag inte allt sparat utan bara några få, hm, kanske ska lägga in dem på datorn, tänk, tänk, tänk. Gnugga geniknölarna. Hmmmm. Nåt att göra en regning dag.

Hur som helst så har ni som inte vet jag kommit hem från stugan och allt e som vanligt. Har varit ett duktigt barnbarn och hälsat på den äldre generation (vilket bara är kul) och lekt med båten. Har tagit bilde rmen jag respekterar deras privatliv och om nån vill ha bilder så får ni hojta.

Haft bloggtorka ett tag nu men har kommit på två sätt att koma igång igen. Inte bara skriva om min vardag där dagarna är sig lika utan skriva recensioner om allt från böcker till film och allt mittemellan. Jag ska även skriva om minst en positiv sak som hänt under dagen.

Positiv sak idag. En vårdtagare på jobbet klappade mig på kinden och såg på mig med ögonen som utstrålade så mycket värme och tacksamhet att jag blev alldeles rörd. Det är på grund av såna blickar och människor som gör att jag alltid vill stanna inom mitt yrke.

Dags att nanna, ska upp 5,30 Blllläääääää. Natti natt

2009-09-15 @ 23:10:01

(2)

Andie den här

länken är där tofflorna finns. Tror du kommer tycka om sidan http://www.sanrio.com/.   KRAMAR

2009-09-15 @ 22:59:01

(3)

Eeek, mina däck!!!

Är nere i sommarstugan igen. Kom igår och idag när vi skullle åka til affären så jag något konstigt på mitt vänstra framdäck. På ett ställe hade det slitits ner så mycket att trådarna under gummit syntes. Som tur är finns det en däckfirma här så of we go. De trodde  att hjulinställning var fel men hade tyvärr inte tid att fixa men nya däck kunde dem ordna. Tur att min pappa var med och kunde låna ut pengar. Så nu har jag två nya däck och en bil som nästan är hel, hihi.

Var även ut och plockade björnbär men tyvärr är dem inte riktigt färdiga än så det blev bara en liter. Men vovven var trött och glad efter långisen. Imorgon ska vi hälsa på släktingar och vara sociala.

Bara en kort uppdatering. Nu ska jag se min nya drogTru Blood

2009-09-03 @ 21:20:39

Min profilbild

Här kan du skriva något om dig själv.

Kategorier

Senaste posterna

Länkar

Arkiverat

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Ut odio. Nam sed est. Nam a risus et est iaculis adipiscing. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Integer ut justo. In tincidunt viverra nisl. Donec dictum malesuada magna. Curabitur id nibh auctor tellus adipiscing pharetra. Fusce vel justo non orci semper feugiat. Cras eu leo at purus ultrices tristique.