(0)

4:e advent och en dag kvar till julafton.

Herregud, vd tiden går. Hinner inte riktigt med. Känns som om det var jul nyss och nu är denna underbara högtid här igen.

Firade sista advent med att dels jobba men  även njuta av pepparkakor och glögg i skenet av adventsljusstaken sjungandes julsånger med min syster och pojkvän. Enormt kul, flummade till det hela som vanligt.

Har varit inne i sta och sagt upp lägenheten och gjort sista julshoppingen med äldsta systern. Jag var färdig men inte hon så jag öljde med och fick sen hjälp att hämta lite saker från förrådet. Är nu  bara lite trams kvar och sånt vi vill bli av med. Får se om nån vill ha lite möbler.

Nä, nu måste jag sova innan jag däckar.
GOD JUL

2008-12-23 @ 01:09:34

(3)

Ingen reklam, tack!

Har fått kommentarer på mina inlägg som är rena reklamen. Personer som vill att man ska bli medlem på sidor där man kan få presentkort m.m. Ni som skriver dessa kommentarer, LÅT BLI. Reklam om sånt får ni ha på era egna sidor.

Förutom det så är allt som vanligt. Julstökar för fullt. Har lite rimm kvar att skriva och  lite mat att laga annars är allt färdigt. Ska in till stan idag och få lägenheten uppsagd och tömma förrådet. Ska försöka få med mig den gamla sängramen så vi kan använda den som extra säng. Får se hur mycket som får plats i bilen.

Har packat upp alla lådor nu. Visserligen inte där allt ska vara. Ficka sätta upp svarta expediten och ställa saker där eftersom glashyllorna och de vanliga hyllorna är borta. Lite irriterande men det är iof det enda som försvunnit i alla flyttar min familj gjort iår.

Nu ska jag fixa året,
GOD JUL ALLIHOPA

2008-12-22 @ 11:48:06

(5)

Plast eller äkta gran?

Ja, vad tycker ni?
Själv skulle jag äslak att ha en äkta men som många av mina vänner vet är jag allergisk mot det mesta och då även granar. Iallafaal när dem står inne. Älskar doften av granen när man pyntar och sånt. Känns verkligen som jul då.

Jobbade idga och en av vårdtagarna hade en riktig och då kom julkänslorna, igen. Funderar på att skaffa en liten, pytte gran att ha inne, bara för doftens skull. Får se. Har trots allt som hänt haft julkänslor länge nu. Inte lika mycket som när man var barn men ändå.

Alla klappar är köpta och nu är det bara rimmen kvar. Gubbens släkt rimmar allt och jag försöker få in det på min sida med. Är en fin tradition och ska försöka behålla den så länge man orkar.

Nu ska jag dricka lite thé och sen marsch i säng. Natti natt och GOD JUL

2008-12-18 @ 23:24:40

(0)

Rimliga hyror

"Hej!

Över 50 000 personer går nu med i Hyresgästföreningens internetdemonstration för rimliga hyror.
Det är en imponerande siffra, för bakom varje siffra finns en person, och en av dem är du!
Tillsammans demonstrerar vi för att uppmärksamma politikerna på vår oro över de planer som finns på att införa marknadshyror..

Ja, vi är många, men vi vill gärna bli fler. Det största demonstrationståget i modern tid samlade
75 000 deltagare, men vi tror att med din hjälp kan vi bli större! Och blir vi så många blir det svårt för politikerna att inte lyssna på vad vi har att säga.

Så skicka den här länken http://www.hallåpolitiker.se till så många som möjligt och uppmana dem att gå med i demonstrationståget.
Tack från oss på Hyresgästföreningen. "

Texten lånad från hyresgästföreningens medlemsmail

2008-12-15 @ 19:30:58

(0)

Lucia firande och mer ansvar.

Imorgon startar lucia firandet. Många skolor och liknande fuskar lite så att alla hinner se. Ska försöka titta lite här på jobbet innan jag åker hem.

Vi har nästan tömt och packat upp allt, är enstaka småsaker kvar som ska hämtas. Känns riktigt skönt och imorrn ska huset visas upp då syskon och pappa kommer upp.

Har haft medarbetarsamtal och ska få mer ansvar på jobbet. Har redan hand om kvällslitsorna och efter jul ska jag få leka biståndshandläggare och få lära mig vårat nya datasystem. Har knappt jobbat här i 2 år och har mycket mer ansvar än folk som jobbat här i flera år. Känns lite kul men iof så visar jag intresse för det.

Nu ska jag glo på lucia. bye bye

2008-12-12 @ 13:39:10

(2)

Inboade på landet

Nu har vi bott i huset i 4 dagar och börjar vänja oss. Hade lite svårt att möblera eftersom huset är mycket större men det löste sig. Vi har en varmvattenberedare som är lite konstig. Blir inte så väldigt varmt men det är tillräckligt fr duschen, haha. Har packat upp alla lådor vi kan, är finporslinet och kontoret kvar. Kan inte packa upp dem eftersom vi inte hämtat möblerna vi vill ha från förrådet än och hyllorna till virinskåpet är inpackade bako ca 50 lådor, lite drygt.

Annars har det gått bra. Djuren stormtrivs och vi med. Andie har tom varit själv flera gånger och vi ska prova på en längre stund i helgen tror jag. Ska försöka julshoppa lite då.

Har tagit fyra extra pass den här månaden plus alla ob-tilläg vi får så januari blir en fin månad, hehe.

Får inge telefon och sånt förrän tidigast nästa vecka så det är fortfarande mobilerna som gäller. bara att slå en pling om ni vill komma ut.

Ha det bra

2008-12-10 @ 19:23:35

(3)

Flyttar/flyttat!

Japp, vi har äntligen packat klart det som går att packa så u ska vi strax sova. Ville baa skriva att vi a´har inte skaffat internet eller fast telefon till nya än så jag kommer bara kunna nås på mobilen och bloggen får semester. Kanske bloggar lite på jobbet om jag orkar får se.

Natti natt allihop

2008-12-05 @ 01:13:23

(4)

Här har det hänt massor!

Har fått huset vi ville ha, så på fredag flyttar vi förhoppningsvis. Hon som hyr ut det ringde först i fredags och sa att vi inte fick det för att ett annat par skulle skriva på kontraktet på söndag. På söndag ringde hon och sa att de varken hört av sig eller dykt upp så om vi fortfarande ville ha det så fick vi det. Självklart sa vi ja, visserligen efter lite diskussioner med mina päron som får hjälpa till med hyran tills gubben fått jobb. Tack båda två för att ni är som ni är och tack för all framtida hjälp.
Hyresvärden var sjyst nog att säga att efter att vi skrivit kontrakt kunde vi flytta in och då började mina fingrar klia. Har svårt att vänta ibland och nu ännu mer eftersom det är december och jul m.m.

Igår bakade jag pepparkakor, lussebullar och knäck med storasyster och hennes dotter. Gubben var i skolan så han hoppade in efter att han kom hem. Senare kom även en kompis och min mamma över för lite pratstrunt och babbel.
Höll nog på tills tio sen var bakandet färdigt och alla åkt hem. Då var jag död. Hur kan man bli så trött av att baka? Kände mig som om jag varit på gymmet ett helt dygn. Fötterna och ryggen värkte och händerna käneds som prinskorvar. Lussekatterna blev för övrigt underbara så det var värt alltihop.

Idag vart det ingen långis eftersom det regnade så vi åkte och handlade flyttkartonger och fyllde dem sen. Vi hann packa hela vardagsrummet. Allt om kunde packas i kontoret och bitar av köket på två timmar. Himlans effektivt. Tack igen norrlänningen.

PÅ jobbet var det som vanligt kaos. Var bara fyra så dem fick beordra in en tjej som jobbat dag som fick ledigt i 2 timmar så hon började 18 igen. Så förkvällen var totalt kaos men det gick. Ska ta upp stress momentet och personalbristen nästa vecka då jag har medarbetarsamtal. Är inte kul att vara stressad innan man kommer till jobbet över att man kanske är för få och inte kommer få någon rast. Får se om hon har något bra svar.

nä nu ska jag sova, natti natt och god jul

2008-12-02 @ 23:48:09