(3)

Pepparkaksbak och mys i soffan!

Idag har jag haft det väldigt lugnt och skönt. Hade sovmorgon tills 12,30, längsta på flera veckor faktiskt. Ätit frukost i lugn och ro och sen fixade jag mitt hår, igen. Satte in dreadsen förra veckan men de har kliat så enormt att jag tog ut dem nu. Se över till en kompis för årets första pepparkaksbak med hennes man och dennes kusin. Det var enormt roligt. De hade aldrig gjort ett pepparkakshus men fått ett färdigt paket så det var bara att limma. Det blev mitt och kusinen obb och det gjorde vi mycket bra måste jag påstå. Såg även norrläningen äta pepparkaksdeg för första gången, hon hatar pepparkakor och degen.
Det blev lagom mycket kaos som hör till och jag stank pepparkaksbak och jul när jag kom hem.
Har inga bilder men vill ni se gå in på http://upinmytree.wordpress.com/ 

Har sedan dess tagit det lugnt i soffan med gubbe och två vänner. Sitter nu i soffan med laptopen och bloggar med en skål popcorn bredvid. Tack gode gud för bärbart och trådlöst.

Ska ta det lugnt imorgon och på måndag eftersom jag är ledig för första gången på evigheter.

Har återigen betalat räkningarna och på grund av alla extra räkningar på 5000 extra blev det väldigt tomt i plånboken för julklapparna. Alla extra kommer av någon dum anledning samma månad. Visserligen bara var tredje månad men den blir tajt. Tur att man redan köpt hälften av klapparna men jag får trolla med resten. Kan ju inte ge alla smycken iår igen så vi får väl kanske låna pengar någonstans. Känner mig inte speciellt stressad över det, är ju ändåen månad kvar.

Apropå klappar ska jag nu leta några på nätet. kram på sig

P.s. min önskelista
leggings i roliga färger
fårskinnstofflor
digitalkamera
smink (mascara m.m.)
disneydvd:er (fråga gubben min vilka vi har)
boklampa
inbundna isfolket (ej 1+2)
presentkort på skopunkten,hm,lindex,kappahl
håraccesoarer
böckerna om Arn
roliga rengöringsgrejeor från lush
strumpor
bh
laptopbricka

2008-11-29 @ 22:56:04

(4)

Vinterpromenadsbilder

Lite bilder på långpromenaden i årets första ordentliga snö. Vet inte vem som hade roligast. Min snötokiga hund eller vi som bara skulle ut med hunden, hihi.

2008-11-28 @ 21:11:49

(2)

Jultema

Är inte riktigt färdig än men vad tycks.
Imorrn kommer svaret ifall vi får bostadslån och om vi kan köpa huset. Vågar inte hoppas för mycket men ändå...
Måste sova nu, hörs imornn

2008-11-28 @ 00:36:20

(1)

Gratis är gott

Japp, precis om det låter. Har hittat en till sida som heter gratisgodis.se där du samlar godis som du sen får hemskickade. Man kan samla genom at tävla om resor, spel och erbjudanden eller genom att registrera sig hos olika företag. Själv tävlar jag mest. Man kan ju få både godis och resor i samma sväng. Ska snart beställa hem det jag samlat.

Gå in här http://www.gratisgodis.se/?r=265330 så samlar vi mer

Är det någon som kommer ihåg julkalendern Klassa Kock.
Har ännu inte kommit ut på DVD eller VHS.
klicka på länken och var med i namninsamlingen
http://www.namninsamling.com/site/sign.asp?id=3110

2008-11-24 @ 23:32:33

(1)

Mitt vackra vita, vinterland

Jo, jag kommer visst julpynta. Satt i bilen, på väg till jobbet och lyssnade på julmusik och sladdade runt i trafiken. Totalt snökaos och jag kan inte låta bli att le. Jag må bo kvar i denna skitlägenhet tills jag dör men jag ska allt njuta av det jag gillar ändå. Älskar julen och vintern och inget kommer få ta det ifrån mig. Så det så.
Är en av dem få som tycker om snökaos, så länge ingen gör sig illa. Har man bara uppmärksammheten åt rätt håll och tar det lugnt, går allt.
Måste äta nu, sitter på jobbet i en försenad rast.

Många snöiga kramar

2008-11-24 @ 20:16:00

(0)

Ingen jul

Kommer nog inte julpynta något iår, känner inte alls för att göra något alls mysigare. Är så trött på allt och är bara glad för att jag har ett jobb jag kan gömma mig i. Känns inte som om jag får någon hjälp alls heller. Det känns som om det bara är jag som fixar allt men nu räcker det. Nu skiter jag i allt och tänker inte anstränga mig mer.
Hoppas ni andra mår bättre

2008-11-24 @ 12:47:47

(1)

Inget hus.

Har fått ett mail där det står lite mer info om huset vi ville ha. Hon ville ha sammanlagt med el och värme oc allt annat som hör ett hus till mellan 7500-8000 kronor i månaden. Inte hela världen eftersom det ingick en massa men hon ville ha två månader i fösrkott. Finns ingen möjlighet alls att vi kan betala det. Förstår henne helt men hon borde ha skrivit det tidigare. Det kändes som ett slag mot magen. Känns inte som om vi någonsin kommer härifrån. Kommer förevigt vara fast i denna stadsdel i en lägenhet som inte känns som ett hem. Vet inte riktigt vad jag ska göra mer. Försöker trolla med alla medel jag har men inget lyckas. Börjar bli riktigt trött på detta eviga kämpande hela tiden. Usch vilken måndag.
Ska däremot hoppa in och jobba idag istället för imorgon. De hade bara tre stycke ikväll och vi ska vara fem så dom måste nog beordra in någon annan oxå. Får se hur det går. Hoppas bara det slutar snöa tills dess.

2008-11-24 @ 12:17:20

(2)

Håll tummarna.

Huset var så fint. En lagom stor trädgård med en hög häck runt hela. Bra och praktisk hall. Hela huset var byggt på 60-talet så det var en lite gammal stil på den men både jag och gubben blev helt förälskade. Huset är på 109 välplanerade kvadratmeter plus en källare på 90 kvadrat med massor av utrymme och ett fint inrett rum. Hyresvärdens mor mötte oss då hon själv var inlagd på sjukhus eftersom hon är gravid. Mamman var en väldigt trevlig och pratglad dam som inte bara berättade all fakta om huset utan även om omgivningen och grannarna. Vi berättade vart vi bor nu och att vi desperat vill därifrån. Väl hemma igen ringde vi upp hyresvärden som lät väldigt positiv. Försto att vi ville hyra först och köpa sen. Tyckte det var helt logiskt att man ville prova och käna efter först. Det lät på henne som om vi fått huset. Det var en till som skulle titta men jag hoppas så. Är helt perfekt och vi skulle kunna bo där i riktigt många år utan att det skulle kännas för litet. Enda problemet är att vi har tre månadersuppsägning på vår nuvarande lägenhet men det löser sig.
Om vi får huset är det enda vi önskar i julkapp är pengar till flytten och senare inredningen. Alltså inga saker. Kanske inte så kul att ge bort men det är vad vi kommer behöva.

NU måste jag sova. Ska jobba imorrn, natti natt

2008-11-21 @ 22:50:11

(1)

Uppe i tid

För första gången på jag vet inte när kom jag upp i tid. Har mycket tid på mig så jag slipper stressa. Duktiga jag. Har visserligen sovit ganska konstigt. Vaknade två minuter innan väckarklockan. Kansek beror på håret, hehe.
Uppdaterar lite senare och berättar hur det gick med huset då.

Ha en bra dag
P.s. Vi har -7 ute, kallt som ...

2008-11-21 @ 06:06:44

(0)

Medarbetardagar och vänner utan förändring.

Har varit på medarbetardagar idag. Det mesta var ganska trist men vi hade en föreläsare som skulle inspirera och gud vilken medryckande kvinna. Det var Carolina af Uggla och vilken rolig kvinna hon är. För er som inte vet det är hon körledare och hon förvandlade halva Uppsala kommuns arbetare till en kör med bra röster. Först hon gick hon igenom tekniken och alla knep som finns och sedan sjöng vi. De flesta var stela och fega men efter en stund av ryck från Carolin stod hela salen och sjöng för full hals samtidigt som alla gjorde fula miner. Oh, så roligt det var. Om hon kommer till stan igen ska jag definitivt gå.

Träffade flera gamla vänner som inte ändrat sig ett dugg. Samma hårfärg och klädstil. Ok, jag har inte ändrat mig så mycket tycker jag men om jag jämför.
15 år: blond, pimpinett och blyg
26 år: kolsvart hår med dreads, självsäker och utåtriktad.
Hm, kanske har jag ändrat mig en aning. Tänker inte på det själv men jag är nog väldigt annorlunda. Börjar förstå varför gamla klasskamrater inte känner igen mig, hehe.

Har även varit på långis idag och denna gång följde gubben med. Sammanlagt har vi gått runt 1,5 mil denna veckan och vi börjar få upp farten sakta men säkert. Hittade även en åker som var så full med vatten för några dagar sedan att när det frusit på ordentlit ska jag prova att åka skridskor där. Hoppas det går. Brukar åka iallafall en gång per år men missade förra året så i år blir det minst två.

Nu ska löshåret i igen så vi hörs sen. kjam

2008-11-20 @ 16:39:29

(1)

Revy på landet

Idag har vi varit hos min svärmor som bjöd oss på revy i deras lilla by (knivsta). Gud så rolig den var. De som satt upp den hade tagit inspiration från det dagliga livet och satt in i sina sketcher. Jag skrattade  massor och lite till. Min svägerska och jag satt och småfnissade ikapp, hihi.

Väl hemma hos svärmor igen vart det poker, middag och sedan gjorde jag gelénaglar på svägerskan. Hoppas dem sitter ordentligt. Mina har suttir länge men alla har ju olika. Håller alla tummar.

Imorrn ska päronens lägenhet tömmas så jag uppdaterar efter det, natti natt.

2008-11-16 @ 00:21:27

(5)

Muppdator, morr

Sitter framför datorn i lugn och ro efter jobbet och kolla mina favorit bloogar, men icke då. Min dator vill bara visa mig vissa sidor. Vet inte vad som är fel på den. Typiskt.

Har idag gjort om listorna på jobbet efter många om och men. Tog väl sammanlagt 1,5 timmar men skam den som ger sig. Är visserligen bara färdig med kladden så nu ska det in i datorn så jag ska in till jobbet tidigare imorrn med men, men.

Nu ska jag läsa lite Häxmästaren. Har ni läst sagan om isfolket ska ni läsa denna serie oxå, det är fortsättningen. kjam

2008-11-13 @ 23:05:27

(2)

Vuxenprat

Nej, inte sånt som ni tror. Jag och en kompis pratade politik på långpromenaden imorse. DIskuterade borgare versus sossarna. Jag har aldrig röstat för att jag helt enkelt inte brytt mig och ansett att alla politiker är av samma skrot och korn men den uppfatningen har nu ändrats. Har inte så väldigt bra koll på alla begrepp och allt dem lovat vid nyval men dem som sitter nu ska bort. Alla deras ändringar har fysiskt påverkat mitt eller andra runt omkring mig och inte till det bättre. På grund av det ska jag vid nästa val rösta på något annat så de idioter som sitter nu inte får sitta kvar. Ska läsa mer om alla som finns att välja på så får vi se vem det blir. Usch, jag börjar ju växa upp.

Igår på jobbet fick jag återigen höra att listorna är ojämna så idag ska jag in tidiagre och göra om dem helt. Den som påpekade problemen mest är så opraktisk och lat att jag höll på att strypa den. Tänker inte skriva namn eller mera specifikt då det kanske finns nån från jobbet som läser denna blogg och jag vill inte prata skit om någon. Ska göra om listorna helt från grunden så dem blir mera uppdelad av vart vårdtagarna bor och hur lång tid de vill ha hjälp. Som tur är ligger alla redan inne i Excel och jag är van  att använda det programmet så det ska nog gå på ett kick.

Måste göra mig iordning. Bye bye

2008-11-13 @ 13:14:05

(2)

Effektiv dag!

Har haft, om ni nog förstår, en väldigt effektiv dag. Har varit på långpromenad i ca 1,5 timmar. Tvättat vår gigantiska hög med tvätt, diskat, hunnit med att äta lunch, storhandlat, bytt sängkläder och fixat med naglarna. Ingen panik, allt på en gång. Nu sitter jag framför burken i en tyst lägenhet. Alla sover förutom jag.

Hämtade min lillasystr i läby igår.Ungen var full sen i söndags och hade inga pengar och kunde inte komma hem så...
Nu ligger hon i soffan och sover tillsammans med sin hund. Hon ska vara kvar tills på söndag då vi ska göra sista rycket i päronens lägenhet och tömma den på allt, får se hur det går.

Ska på SoL-ombuds möte imorrn. Kortfattat så är det jag och de andra ombuden som ska hjälpa de andra på arbetsplatsen att fylla i alla papper rätt. Har varit ombud i ett halvår men inte gjort så mycket, ska bli intressant att se vad det är lite mer exakt. Försökte hjälpa några med pappersarbete i förrgår men de lyssnade inte. Vissa av de äldre damerna på jobbet har lite svårt att ta råd från oss yngre. Deras förlust, är inget jag tänker hänga upp mig på. Försöker ta åt mig så mycket ansvar jag klarar av så jag kan avancera lite uppåt senare. Min kropp kommer inte orka med detta fysiska jobb så länge som jag vill så jag försöker ha lite framförhållning.

Nu ska  jag titta runt på nätet lite sen är det dags för sängen.

2008-11-12 @ 00:44:06

(1)

Uthyres i Uppsala?

Har någon förslag på någon som hyr ut i uppsala trakten hör av er. Helst villa eller möjligtvis inne i stan men minst en trea eller fyra och djurvänligt område. Kan gärna vara utanför stan så länge det finns viss bussförbindelse. Tomt är ett plus. Högst 5500 kronor kallhyra. Bytes går ochså men då måste Uppsalahem kontaktas. Äldre men praktiska hus är oxå ett plus.
Lägg in en kommentar så kontaktar jag via mail eller  telefonnummer om ni vill lämna det.

2008-11-08 @ 23:13:10

(1)

Hemsidor man tjänar nåt på

Har suttit och latat mig framför datorn ett tag nu och har hittat två sidor jag vill rekomendera.
Gratisbio.se och gratisgodis.se
Bio är en sida där du tittar på sidor och tjänar in poäng för att sedan få ut dem i i´biobiljetter eller presentkort. tryck på länken och gå med så får vi båda mer poäng. http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=88915
Godis är en sida upplagd på samma sätt men här får mangodis. Passar mig perfekt eftersom jag är en riktig godisråtta ibland. gå med så får vi alla mer godis.  http://www.gratisgodis.se/?r=265330
Båda sidorna har  länkar till tävlingar där du kan vinna allt möjligt. har själv redan vunnit en kryssning som jag inte ska utnyttja ftersom jag blir sjösjuk, hihi.
Har hittat lite andra sido oxå, vet inte vilken som är bäst men gå med ni med så kan vi kanske tjäna en extra krona
http://pengargratis.se/?r=6409
http://www.greenfieldonline.com/TrafficUI/mscui/Page.aspx?act=lgt 

Kom igen nu Gratis är gott

2008-11-07 @ 18:08:27

(5)

Nu är det verkligen vinter!

Nu har jag fått skrapa bilen två dar i rad efter jobbet så nu känns det verkligen att det är vinter. Måste ner i förrådet och rota fram vinterskorna och vinterjackorna.

Har fått tillbaka bilen igen. Satt hela morgonen igår och pratade med resurs och den fjärde som jag pratade med löste det hela. Skam den som ger sig. Dumt att man ska behöva vara så envis och tjata men jag behöver ju verkligen bilen. Ja nu är den iallafall tillbaka och går som en klocka, igen.

Barack Obama vann, vad tycker ni om det? Själv så tror jag bara det blir positivt. HAn är ju bättre funtad än Bush. Obama ska försöka fixa till en sjukförsäkring och det som jg tyckte var bäst, dra sig ur Irak. Även om kriget påstå sig vara slut är dem ändå kvar för att "hålla i ordning" och hjälpa landet upp igen. SÄga vad man vill om det men nu får vi hoppas att dem håller några vallöften iallafall. Hur som helst lär det bli förändringar i det landet och som vanligt kommer väl alla andra länder känna av det. Blir intressant att se vad som händer i vår.
Vad tror ni? Är det positivt eller inte?

NÄ nu ska här drickas thé och sen marsch i säng. Natti natt alla glada
P.s. nu är humöret uppe igen, veligt värre

2008-11-05 @ 22:50:50

(2)

J#vla bil igen.

Hm, egentligen är det inte bilens fel. Den är hel och lagad och idag skulle jag hämta den. För att vara säker på att jag ahde råd ansökte jag om ford kortet på internet. Fick det beviljat men gick inte igenom med det hela utan tryckte på avbryt så att jag kunde söka igen på verkstaden. Trots det skickade dem hem avtalet men inga problem tänkte jag. Glad i hågen satte jag mig bussen och borde kanska anat något då jag jag kommit halvvägs kom på attjag glömt den lilla lappen man skulle ha med sig för att bevisa att det var min bil. Ringde till verkstaden och förklarade och eftersom den står på mig var det inga problem. Kom fram och berättade om ansökning men hon provade ändå. Och som vanligt så gick det inte.  Både verkstaden och jag ringde upp till resurs som har hand om kortet där dem sa att enda alternativet var att skickain avtalet och sen få kortet hemskickat och då handla med det. Detta tar minst en vecka. Så nu är jag utan bil fortfarande. Lite drygt men jag orkar inte bry mig längre.

Allt går åt fanders. Hel bil men kan inte hämta ut den. Känner mig inte säker i mitt hem men har inte råd att flytta, Måste jobba mer för att kunna ha råd med alla räkningar men min kropp pallar inte. Har inte råd att handla mat,använde det sista nu och har inte ens råd att köpa duschcreme eller fylla på busskortet så jag kommer till jobbet. Har inte råd med julklappar, blä inget känns bra. Och toppen på kakan, jag ska ha besök av tant röd.

Mitt humör sjunker till botten när tant röd hälsar, då blir allt botten.
NU ska jag ätachoklad och glo på dumburken.
Om någon har några positiva nyheter berätta så jag vet att det går bra för nån.

2008-11-03 @ 23:33:30

(1)

Yoga är helt underbart.

Har ni inte  arit på yoga ska ni prova. Är väldigt avslappnande samtidigt som det är det jobbigaste träninngspass jag varit med om någonsin. Alla övningar ska göras sakta och kontrollerat. Det är skitsvårt men så skönt efteråt. Man går igenom alla muskler och använder dem och sen ska man tänka igenom vilka muskler som är spända och vad det kan bero på medans man tränar dem. Kommer definitvt gå så ofta jag kan. Tror detta är en väldigt bra träningform för folk som jobbar mycket och för dem som har några slags problem med kroppen som fibromyalgi.

Nu ska jag tillbaka till soffan och filmen, kram.

2008-11-02 @ 22:02:02

(1)

Usch!

Arbetsledare jour tid ringde mig alldeles nyss och berättade att någon smart skalle sjukskrivit sig på nu ikväll så dem behövde personal. Eftersom jag drack igår så brukar jag av princip inte jobba dan efter även om jag kan, kan göra det om det är med på schemat men vill inte och sa således att jag inte kunde och inte var helt nykter. Det tar ju ca 24 timmar innan alkoholen går ur blodet så även om jag känner mig nykter (vilket jag gör) så vill jag inte riskera något men vilket dåligt samvete jag får. Är egentligen inte mitt problem om dem får in någon men jag tycker synd om dem andra tre som jobbar och brukarna om dem inte får in någon. Brukar alltid säga nej när dem ringer från arbetsledare jour tid men däremot brukar jag ställa upp när samordnaren frågar ett par dar innan och sånt.

Usch, tänk om man kunde slippa samvetet, undrar hur det skulle vara då. Då skulle man väl aldrig bry sig.
Det hade varit en sak om jag bara skulle vara hemma men nu ska jag faktiskt ut men då riskerar jag bara mitt eget välmående.

Vad tycker ni: Gjorde jag rätt om sa ifrån eller skulle jag sagt ja?

2008-11-02 @ 13:45:40

(1)

Halloween party :)

Vi hade maskerad fest igår kväll.Det kom inte så många men det var alldeles lagom. Man hann prata med alla utan att behöva springa runt. Mamma och mi lillesyrra kom redan i fredags och ha sovit här hela helgen. Kul att träffa mamma igen, det händer inte så ofta nu när hon flyttat :( Syrran hade en massa kondomer med sig eftersom hon är singel igen (?) och dessa bjöds det på. Resultatet blev att alla satt i vardagsrummet och sköt uppblåste kondomer på varandra och till slut hamnade dem hängandes utanför våran balkong med en massa text på, hihi. Vi fick även ett väldigt halt golv på köpet, haha. Sen lekte vi även charader eftersom vi är såå vuxna. Jag tror vi höll på med det till tre. Gud så jag har skrattat, har inte haft så roligt på länge. Vilka tokiga meningar det kom upp. Även jag var med som inte brukar tycka  om att vara med utan bara titta men en gång körde jag iallafall. Det var trots allt en väldigt städad fest och flera stycken städade lite innan dem gick så vi behövde inte göra så mycket idag. Tack allihopa det var ritkigt roligt. Har inga bilder själv utan ska norpa av dem andra så dem kommer senare.

Jag ska även vara duktig och träna Ki-yoga idag. Är på söndagar och tisdagar och tisdag jobbar jag kväll så det finns inte så mycket val där.

Nu måste jag snaska lite frukost. Tack igen allihop för att ni kom och gjorde en rolig fest

2008-11-02 @ 13:04:40

Min profilbild

Här kan du skriva något om dig själv.

Kategorier

Senaste posterna

Länkar

Arkiverat

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Ut odio. Nam sed est. Nam a risus et est iaculis adipiscing. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Integer ut justo. In tincidunt viverra nisl. Donec dictum malesuada magna. Curabitur id nibh auctor tellus adipiscing pharetra. Fusce vel justo non orci semper feugiat. Cras eu leo at purus ultrices tristique.