(2)

To be or not to be

Det borde vara namnet på filmen om mina föräldrars liv. Nu har de för andra gången i mitt liv gjort slut. Även om jag nu är vuxen så är det jobbigt, det är ju trots allt mina föräldrar. Jag klandrar dem inte. Tror inte på att man ska stanna kvar i ett förhållande för barnens skull och speciellt inte när barnen är vuxna men eftersom de ändå har delat sitt liv med varandra är det mycket praktiska saker som måste lösas och det  känns jobbigt för mig eftersom att jag kommer få medla emellan dem, men förhoppningsvis bara i början. På ett sätt  är det skönt att det är jag som medlar med tanke på att jag är ett kontrollfreak och vill ha koll på allt och alla, men jag känner att jag ändå har mitt egna liv att tänka på. Trots det ställer jag med glädje upp för dem båda då de är mina föräldrar och jag älskar dem båda massor och när dem inte kan hitta lyckan tillsammans ska jag, om de vill ha min hjälp, hjälpa dem inte lyckan någon annanstans. De har trots allt stått ut med alla mina aggro ryck och tokigheter.Ska försöka göra upp en plan med min stora syster och min pappa om hur vi ska gå ner i vikt då vi alla behöver det och det blir kanske lättare om man gör det tillsammans. Vet inte hur än så ge mig gärna förslag och är det fler som vill är det bara att säga till.

Pratade med min samordnare idag och fick kvällen imorrn ledigt så jag ska hem till mamma och packa pappas saker. Ska iallafall få ner hans kläder och fråga om han hellre vill hämta dem hemma hos mig eller hos mamma. Är ju så färskt så dem kanske inte orkar prata än.

Förhoppningsvis blir dem vänner igen, vilket jag tror eftersom dem känt varandra 35 år men det kan ändå vara en dotters fantasidröm.

Det är en speciell känsla att vara ett skismässo barn, vet inte hur man ska förklara men ni som är det förstår vad jag menar.

Det tar nog ett tag att vänja sig vi det men allt går bara man vill.

Nu ska jag snart gå och lägga mig och lika bra att publicera inlägget innan min j#kla dator hänger sig, kjamizzar

2008-06-30 @ 22:35:53

(2)

Sex and the city filmen!

Idag var jag och såg filmen, hade inte tänkt se den på bio egentligen men två kompisar skulle se den så jag följde med. Skit bra, för att vara frank. Tycker inte om kärleksfilmer men den här älskar jag. Skrattade och grät om vart annat i hela filmen så har ni inte sett den och tycker om serien ska ni definitivt gå och se den.

Har varit utan gubben som varit och jbbat och har varit ganska ok ändå. Har varit upptagen nästa varje dag så jag har inte varit hemma och sett den tysta lägenhet.

Vi har lämnat två kattungar till mamma och syster och det gick bra. Deras katt fräste i början och nu efter 4 dar fräser ungarna istället. Så länge dem inte slåss så löser det nog sig efter ett tag. De är ju djur som fixar sånt själva. Den lilla vi har kvar var lite uttråkad i början men nu har hon börjat leka med sin mamma och extra pappa istället så hon får ut sin energi ändå utan att klättra i alla möbler. Hi hi. Ska lägga in lite bilder och filmer på dem imorrn om jag kommer ihåg.

Nu är det ca 1,5 vecka kvar till kusten och det börjar bli lite veligt. Min familj ar inte bestämt hur länge eller om de ska åka än. Som tur är har jag min egna stuga och min egen bil så jag kan åka när jag vill. Ska bara försöka hitta en fungerande spis så är stugan färdig så att man kan vara där. Är kanske en sak kvar och det var att det läckte vid diskbänken men dt får rörmokaren göra så det kan inte jag lösa själv. Gubben eller pappa kanske kan, men man ska ju orka oxå.

nä nu måste jag ut med hunden och sen sova.
tack flickor för en jättetrevlig eftermiddag, många kramar

2008-06-29 @ 23:45:25

(2)

Människors oslipade kanter är vackra.

Satt precis och tittade på L-word där någon sa att människors oslipade kanter är vackra. Vackert sagt och det stämmer. Om man tänker efter riktigt noga, vad älskar du mest hos din partner, din bästa vän, din familj och till och med ditt husdjur. Jo alla dem konstiga saker man gör eller säger som alla har som en del av sin personlighet. Fundera en stund på det och du kommer ganska snart och sitta och småle och känna dig lite, lite gladare.

I helgen är det midsommar och jag ska jobba. Känns både lite trist och skönt. Trist att inte kunna fira den med sina nära och kära, men skönt at slippa all stress över att man måste göra något. Är lätt hänt att man känner för mycket press över att ha eller vara på den festen alla ska på. Det slipper jag. Som tur är så har jag ett sånt jobb att jag kan fira helegen med alla vårdtagare som bara blir glada när man kommer.

I tisdags var sista rycket i mammas hus och samma dag skrev dem kontrakt, äntligen. Efter mycket bök är vi äntligen färdiga med det. Känns som ett kapitel till i min livs bok men så är väl livet. För mig har det alltid börjat ett nytt kapitel varje gång jag flyttat och jag hoppas att mammas nya kapitel blir lugnt och helt perfekt

För första gången på ett tag börjar jag känna mig lite positiv. Har varit lite nere ett tag, inte mycket men tillräckligt. Det märks att jag snart ska ha semester och att det börjar bli ljusare ute på mitt humör. Brukar inte bli nere över vintern men iår blev det nästan ingen snö och utan den blir det bara som en väldigt lång höst. Hoppas vi får mer snö nästa vinter. Ha ha, typiskt mig att längta efter snö mitt i sommaren. Ja ja, snart lyssnar jag väl på jul musik oxå.

Håller på och tömmer min daton och jag hade 37 Gb med musik och hälften lyssnar jag inte på. Ska bränna ner det jag inte vill ha på datorn och sen försöka rensa resten. Är ca 200 Gb att gå igenom så det tar nog e stund.

Nä nu ska jag göra lite popcorn och glo på dumburken. Glad midsommar allihop.

2008-06-19 @ 23:10:36

(2)

Gud så trött jag är!

Idag kom jag, otroligt nog, upp ur sängen klockan sex. Vaknade första gången halv fem för att jag inte kunde andas och sen var det igång. Glömde nästan bort att jag skulle åka buss til jobbet och hann inte äta ordentlig frukost. Som tur var hade jag gjort iordning fruktsoppa som jag drack upp på bussen. Efter att jag jobbat färdigt fick jag skjuts till storvreta där vi tömde mammas hus och fixade det allra sista. Åkte in till förrådet och sedan till en återvinningscentral och slängde allt skräp. Så nu e man hemma igen och jag är så j"kla trött och hungrig. Är inte van att gå upp så här tidigt och hålla på hela dan, hoppas jag får sova ordentligt.

Satt precis och bloggade runt lite och har upptäckt hur dåligt många yngre skriver. Nu låter man väl som en gammal tant men jag tycker det är svårt att läsa när dem inte skriver komma, punkt och har helt fel meningsuppbyggnad. Vissa är ganska rolig information men att läsa dem är skitsvårt. Hur kommer det sig att den yngra generationen inte bryr sig alls om hur. Är respektlösheten en trend. Att vara så slapp och grisig som  möjligt. Jag fattar det inte alls och tycker bara dem är irriterande små snorunga ibland.

Usch så gammal jag lät, haha.

Nu ska jag försöka dra mig in i köket och fixa disken, om jag orkar. Bye Bye

2008-06-17 @ 19:31:39

(2)

Hemma igen!

Jaha, då var man hemma i Uppsala Igen. Vet inte om jag tycker om det eller ej.  Är  ju skönt att komma hem till alla vänner och lägenheten men då är ju även allt tillbaka till det vanliga men, men, har ju semester snart  igen.
Så vad har vi gjort. Jag och gubben har spenderat nästan hela veckan på knäna och lagt golv. Var ganska bökigt men vi fick till det. Alla väggar var snea så vi fick göra lite akuta lösningar och lite små lir. Lagt golv i sovrummet och det andra rummet så det är bara hallen kvar om det behövs. På nåt vis fick vi rören till diskbänken att läcka men det skulle våran alltiallo fixa sen i vecka annars var det inga stora problem. Trots att vi jobbat nästan varje dag har det ändå varit skönt att vara borta.

Lillebror med tjej har tömt kiosken(snickarboden) och målat om och lackat golven, blev skitsnyggt. Säg vad man vill om hans idéer men bra smak och inredningsstil har han iallafall. Mamma gjorde håll från lillasyrrans lägenhet i till toaletten så hon slipper gå ut och runt huset. Så här mycket har det inte blivit gjort på 20 år tror jag, hihi.

På lördagen badade vi som kunde. Själv avstog jag eftersom jag varit stormförkyld hela veckan. Det såg så skönt och tom hunden badade, orättvist. Nästa rundan ska jag f#animej bada varje dag som det är fint väder.

Nästa gång ska jag kakla lite, sätta upp överskåp, göra öppning till hallen, byta plats på ventilationen, sätta in lådor och sätta upp dörrarna till alla hyllor. Vi ska åka till min favorit butik IKEA och köpa gardinstänger, hyllor m.m. Vi ska ha ett vitrinskåp, fyra lådor och ett skåp för kastruller och sånt. Ska även köpa en låg expedit att dela av kök och vardagsrummet och för att ha tv:n på. Bara lite småsaker att göra alltså, hihi. När man ska vara där en månad kan man ju ta en sak när man känner för det men eftersom jag är som jag är kommer jag göra allt första veckan och klättra på väggarna den resterande tiden.

Vi åkte hem i söndags, kom hem runt sju så vi missade dopet på en söt stumpa men jag hoppas det gick bra och ska fråga om man kan få kopiera bilder om dem tog några.
Tog ca 6,5 timme hem men då stannade vi två gånger. Går bara fortare eftersom dem bygger nya motorvägar hela tiden, lite synd då ma missar all fin natur och alla små samhällen kanske får svårt att behålla affärer och jobb men, men, man kan ju inte göra mer än att stanna där istället för på större ställen.

Skulle jobbat idag men sov bara två timmar och hade extremt ont i ryggen imorse. Har även haft svårt med allergin och ögonen kliar som om jag fått klisalva eller nåt. Passade på att åka till vårdcentralen och fick nya ögondroppar och Bricanyl, hoppas dem funkar.

Har även ändrat bloggdesignen till en lite somrigare. Den andra var lite mörkt för den här årstiden, vad tycks.

Ska försöka prata med alla vänner och se hur dem mår nu när man är närvarande igen. Har en dam som fyllde i fredags som jag inte hunnit gratta så om du läser detta grattis i efterskott. Ska naturligtvis ringa och mobba dig oxå.
Det var ett tag sedan jag gjorde något annat än jobbade och jag måste ju träffa all ordentligt så min vän kvot åker upp så jag klarar mig en månad.

Nä nu ska jag glo på tv:n och goffa lite chips, ha det bra alla goa människor

2008-06-16 @ 20:42:29

(2)

Grattis!

Läste precis om en sjukpensionär som vunnit 50000 kronor i månaden på triss. Då blev jag bara glad. Hon var sjukskriven 75 % och ville bara dryga ut lönen lite grann och dt fick hon ju. Såna människor känns det som om de behöver pengarna och då unnar jag dem allt. Det är värre om människor som egentligen inte behöver vinner. Visst alla behöver pengar men om man tänker efter ordentligt så har iallafall många här i Norden och andra väststater så det både räcker och blir över i massor, då är det bra för de få som samhället missunnat och de som är sjuka och inte kan jobba  att det finns lotto.

Ja, idag har vi tömt mammas garage och det tog ett tag Åkte hemifrån vid halv tolv och sen hem till mor i Sävja, tillbaka till g-sunda, handla mat, hämta släpkärra.gubben och hunden. Tillbaka till sävja och lämna mat och hämta fler personer och sen ut. Vi kom till S-vreta runt fyra och kom därifrån vid halv åtta. Visserligen åt vi på pizzerian men ändå. Jag och gubben kom inte hem förrän tio och stackars mamma har lägenheten full med grejer igen. Usch för att flytta.

Om ca en vecka ska till sommarstugan och jag börjar bli nojig. Lillebror ska ta med sig ca 6 personer, vet dock inte om de ska med första rundan eller andra. Vill inte att det ska vara så många där, bdet blir så himlans mycket spring. Nu är visserligen dessa "ungar" ganska lugna men det blir så många. Vi är 8 stycken utan alla extra och med dem blir vi 14 och det är enligt mig för många. Dessutom finns det egentligen ingen plats utan dem får sova i brors rum eller i snickarboa som vi måste bygga om. Vi har inte tid med det eftersom vi måste fixa en vägg som myror håller på att äta upp, lägga golv och om vi har råd och tid fixa nytt kök plus att man vill ju ha lite ledig tid oxå. Ingen tid över till annat alltså. Känns lite surt eftersom jag åker dit för att ta det lugnt medans dem säkert vill festa och sånt. Har bara en lång semester per år och den vill jag ta vara på. Vill inte behöva åka runt och skjutsa, som jag redan sagt att jag inte tänker göra eftersom det finns buss, eller plocka skräp eller behöva säga åt dem att vara tysta när man vill sova. Dessutom så känner man ju inte allihop så man kan ju inte riktigt springa runt som man vill. Vill ju kunna sola topless och visa min tjockis mage utan att behöva tänka på hur jag ser ut. Inte för att jag brukar nry mig men jag åker ner dit dels för att inga som man känner är där och jag lämnar hemmet hemma, vill inte att det ska följa med ner.

Känns mycket respektlös av brorsan för att han har inte ens frågat vad vi andra tycker utan bara sa att han skulle ta med sig så många. Dessutom så skäper så många människor ner mycket mer, man måste städa oftare och handla mycket mer mat. Det finns bara ett litet kök och två toaletter och dem ska vi samsas om allihop.  En till anledning att jag inte vill ha så mycket folk är är hunden. Han blir stressad för minsta lilla och är vi själva behöver jag inte bry mig för de andra är vana men med nya människor som inte är vana med hundar eller är hundrädda måste jag ju koppla honom hela tiden och hur kul är det? Varken jag, gubben eller hunden kommer ju slappna av. Usch, vill verkligen inte att han ska ta med sig så många hoppas dem bangar ur. Sen undrade bror om vi hade någon plats i våran stuga. Är en tvåa med kokvrå och det finns ju en bäddsoffa men jag vill inte ha en massa främmand folk i huset där jag ska bo när jag ska försöka varva ner och få krafter till nästa sommar. Om han inte tänker på oss kan han ju tänka på grannarna. Huset är högst upp i dalen och det ekar ut över hela. Låter dem för mycket kan grannarna börja klaga och då kanske vi aldrig kan göra något.

Det värsta är nog att eftersom jag kommer säga vad jag tycker rakt ut och vägra ta hand om dem eller städa efter dem så kommer mamma få göra det, men jag får väl säga ifrån då med. Hon ska ju oxå få ha semester.
Morr, vad upprörd jag blir, känns bara som om han tänker på sig själv, inte resten som är där. Säger vi inte ifrån snart kommer vi aldrig bli av med dem och sommarstället kommer bli ett party ställe och inte för avslappning. Hans kompisar verkar bara räkna med att dem kan komma ner men han har ju inte ens frågat. Mamma om du läser detta kanske du ska säga det till bror att han ska fråga oss andra vad vi tycker om att han tar ner så många. Kanske nämner jag det imorrn.

Nu ska jag titta på tv:n och äta popcorn, får se om jag lugnar ner mig lite så jag kan somna.
Pöss pöss

2008-06-04 @ 22:41:06

(1)

Hemma at last!

Äntligen hemma, tog ca 50 minuter att cykla i lugn takt. Tog det försiktigt eftersom det var första dagen av mitt nyttiga liv. Gick jättebra från nyby till stan men sen kom alla desa j#kla uppförsbackar men jag stannade inte en enda gång, Jey mig men nu är jag sååå trött. nu ska jag sova, natti nat alla glada och snart solbruna människor.

2008-06-03 @ 23:36:01

(1)

Mysigt väder!

Herregud vilket underbart väder och ändå sitter man inne.  Sitter på jobbet och har det för lugnt och har verkligen inget att göra så jag skriver lite här.
Var på Gränby i söndags och shoppade för mina födelsedags pengar. Det blen tre långa tröjor/klänningar, en kortärmad tjock kofta och en svart bh. Ganksa mycket för 600 kr.
Har haft en ganska nyttig och effektiv vecka. Diskade och plockade bort all disk, tömde kattlådan, fixade tvätten, lämnade grillen, hämtade en cykel och jobbade på samma kväll. Försökte desperat hålla mig vaken igår så jag sprang omkring som en yr höna.
Idag har jag varit på långis med hunden, städat i förrådet och cyklat till jobbet. Stannade på skopunkten på vägen och handlade för pengarna jag fått av morfar. Tog sammanlagt 90 minuter men då stannade jag som sagt. Har inte hittat någon bra cykel väg än. Cyklade genom stan och förbi gränby ishall men det borde finnad en bättre väg, nån som har något förslag.

Igår åkte en av tjejerna till Italien och idag åkte en annan till sweden rock så nu är det bara jag och norrlänningen kvar. Har visserligen inte tid att vara social denna vecka ändå. Mamma ska skriva kontrakt så vi måste tömma garaget och fixa till utomhus, sen ska jag jobba och så måste jag hinna packa allt till kusten.
Vi ska ner om en vecka och jag längtar bara mer och mer. Är visserligen bara ledig en vecka men det är känslan jag får när jag är där. Även om jag bara är där några dagar så blir jag väldigt´avslappnad och lugn.
Vill åka nu.

ja, ja nu måste jag jobba lite, vi höres och glöm inte dricka vatten

2008-06-03 @ 17:38:33

Min profilbild

Här kan du skriva något om dig själv.

Kategorier

Senaste posterna

Länkar

Arkiverat

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Ut odio. Nam sed est. Nam a risus et est iaculis adipiscing. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Integer ut justo. In tincidunt viverra nisl. Donec dictum malesuada magna. Curabitur id nibh auctor tellus adipiscing pharetra. Fusce vel justo non orci semper feugiat. Cras eu leo at purus ultrices tristique.