(4)

Lågenergi lampor, för elller emot.

Sen vi flyttat till villa har jag fått tipset att införskaffa lågenergi lampor. Men är det verkligen billigare. Vanliga lampor kostar ca 70 kr för två stycken. Visserligen så räcker dem i evighet och drar mindre men vissa påstår att det tar runt 30 år innan det egentligen lönar sig. Visst det är bra för miljön men är det det för privatekonomin.

Vad tycker ni, billigare och bättre eller inte.

Gud så trögt det var att komma upp imorse. Gick och lade mig en timme tidigare och tckte att jag var jätteduktig till sjga kom på att man ska vrida fram klockan. Typiskt. Har varit som en zombie hela dagen men som tur är har jag bara varit hos vårdtagare som jag känner väl och inte behöver tänka så mycket.

Igår var det ljust när jag gick upp men imorse var det mörkt. Såå tråkigt, gick mycket trögare. Men nu kan man plocka fram sommarsaker utan at vara allt för konstig.

Nu ska jag häcka framför dumburken pöss

2009-03-29 @ 17:11:02

(2)

Fullt hus och jättetrött!

Har jobbat dag och känner mig helt mör. Tänkte egentligen sitta framför tva:n och häcka men vardsgrummet var fult med en massa nördar. Pojkarna har rollspels helg. De ville inte lämna systers hund hemma själv (hon hitta på en massa hyss) och de ville inte ta med henne heller så de spelade här. Dumt eftersom gubben vet vad jag vill göra när jag jobbat dag, jo ingenting. Så istället har jag fastnat framför datorn och leker med designen på bloggen. Nu ska det bli ett vårtema. Inte riktigt nöjd än, vill ha bubblor runt inläggen och inläggsrubriken men nu orkar jag inte böka mer.
Får vara så tills jag orkar fixa resten. Vad tycks.

Nu ska jag äta varma mackor och flytta på nördarna så jag kan snooza framför tv:n.
Ps. glöm inte vrida fram klockan

2009-03-28 @ 17:59:23

(0)

Aprilväder?

Igår på nyheterna sa dem att det skulle regna men idag när jag vaknade och tittade ut ser jag inte ett enda moln och strålande solsken. Har vi fått aprilväder redan eller har inte smhi någon koll alls längre.

Idag ska jag och syster till gamla lägenheten och flyttstäda. Pojkarna gjorde ganska mycket igår så nu ska vi ta det som är kvar. Går ju ganska fort bara man får arslet ur vagnen. Ska bli skönt att bli av med lägenheten. Har varit lite drygt att ha den hängande över huvudet.

Någon som sågpå dokumentären om Fritz igår. Hann se några bitar och den karl har ju aldrig varit frisk. Tänker inte skriva om vad jag såg, blev lätt illamående bara av att tänka på vad han gjort. HUr kan en människa göra något sådant och måt sina egna barn. Hann måste ha något som fattas i skallen, ganska mycket egentligen. Värsta är att mamman (eller mormor) inte upptäckte något. Själv tror jag att hon inte ville upptäcka något. Kanske hon inte vågade. Vad tror ni, varför gjorde han det och varför reagerade ingen?

Sitter inne i datarummet med två vxna karlar som sjunger en helt ny värld fast i WOW. Hihi, inte riktigt friska. Nä nu är det dags för frukost, ha en bra dag alla glada. Pöösss

2009-03-27 @ 09:45:06

(1)

Underbart väder

Vaknade imorse av att solen lyste in i sovrummet. Helt underbart väder utan ett enda moln, hoppas det håller i sig på kvällen när jag ska jobba. Är det fint ska jag cykla istället för att ta bilen.

Igår hade vi öppet hus på jobbet så första gånge någonsin var chefen, samordnaren och extra samordnaren där efter jobbet och fick se när vi egentligen för rast. Inte klockan sex utan närmare sju. Bra att dem såg det tror jag. Dessutom gjorde dem våfflor åt oss. Inte bara till oss utan till alla som kom men ändå. Får se om det finns några idag med för det fanns fyra paket med smet kvar.

Nu ska jag snaska frukost sen måste jag fläta om lite dreads. Satte in dom för över en månads sen så...

2009-03-26 @ 09:37:16

(1)

Lönehöjning

En himlans kul överraskning från chefen igår. Höjd lön med 3000 kronor. Har nu högre lön än de som är utbildade undersköterskor. Var för att jag vaisar att jag är intresserad och vill utveckla mig och att jag alltid är trevlig mott alla. Det har även kommit in lite löjliga regler enligt mig. Vi har internet på kontoret och from nu får vi baa använda det till jobb relaterade saker. Lite fjantigt eftersom om det inte finns nåt annat att göra, ingen vill ha någon hjälp och allt är gjort så finns det inget nnat att göra på kontoret. Sitter själv ganska mycket vid datorerne men inte mycket för privat bruk men det händer. En annan regel är att vi bara får prata i våra mobiltelefoner vid rast. Den regeln håller jag med om men jag känner mig lite skyldg eftersom jag pratade i mobilen en dag när chefen kom in och jag hade inget att göra. Tror inte att det är på grund av det utan på grund av att väldigt många har med sig sina mobiler in till vårdtagare och pratar i dem där. Det är ett big no no eftesom de bryter mot tystnadsplikten.  Kan förtå chefen ändå, hon får tjata en massa om små löjliga saker.

Vad tycker ni? Löjliga regler eller inte.

Bara en kort uppdatering för nu måste jag göra mig iordning för nästa pass. Pöss

2009-03-25 @ 13:49:44

(0)

Nu vart det vinter igen.

Vaknade imorse av att det var vitt och ljust ute. Tänkte, gud så skönt med fint väder, snoozade och när jag vaknade nästa gång hade det snöat nästan en decimeter till. Snöar fortfarande för kung och fosterland, bara öser ner så idag får jag skotta fram bilen igen. Har den ute eftersom min trasiga putt putt står i garaget. Visst jag tycker om snö men nu börjar jag tröttna. Det är snart sista april, första dagen på året vi brukar grilla. Brukar ha en dunder fest med massor av folk och massor med grillad mat men om man tittar ut så vet det.... Nu kan vi ju visserligen sitta på altanen under tak men det blir inte samma känsla. Norrlänningen berättade för mig i helgen att våren brukar ha tre bakslag och detta är den tredje. Får hoppas det stämmer för nu vill jag ha sommar och sol. Se blommorna knoppas och börja nysa av allt pollen.

Dags att äta, pöss på er

2009-03-24 @ 10:29:25

(6)

Videor från skidresan och på kattungarna2009-03-23 @ 15:40:41

(2)

Biluppdatering

Jag har precis kommit in från garaget och kollat vad som fattas och vad som ska göras på bilen. Förra gången den var sönder och jag lagade den köpte jag en skrotbil och plockade delar ifårn och det var tur. Nästan alla delar är kvar så dett är vad som måste åtgärdas
inhandlas: kylare, kofångare, kofångarhållare,registreringsskyltslampa bak uppe. lister till tak och sida på framruta.
göras: slipa och lacka.
 Alltså inte så mycket egentligen. Det som tar längst tid är väl att slipa, lacka och hitta sakerna som fattas.

Nu ska jag äta lunch, pösselipöss

2009-03-22 @ 16:39:38

(1)

Ingen ork

Har haft en helt vanlig vecka med en handledarkurs som var helt ok och jag lärde mig litegrann men usch för att sitta i skolan igen. Blev trött efter en kvart i klassrummet hihi. Fast det var ganska skönt att få en paus i jobbandet. Göra något annat i vardagen, lite annorlunda i mit lite slentrian mässig liv.

Äntligen hämtat min älskade bil som nu står i garaget och vilar upps ig. Den har stått hos en bekant som lovat att köra hit den men han fick aldrig arslet ur vagnen så pappa hyrde en biltrailer och sen körde jag och hämtade min plåtbebis. Förstår varför vissa karlar kan lägga ner timtals av tid på sina bilar. Älskar verkligen den bilen och nu ska jag alldeles strax ut och ge den en läkarundersökning och kolla vad för delar som behövs och måla den sen.

Haft två vänner här under helgen. Skulle varit en tjejkväll med bara oss men med huset fullt så.. Var kul ändå och skönt att få flamsa och bara prata skit. Vi ska starta en tjejgrupp. En grupp med kvinnor som träffas varannan  månad eller så och som varje månad sätter in en viss peng varje månad så vi akn göra något kul sen. Alla ska försöka ta med sig någon ny så man får lära känna nya människor. Är en riktigt bra ide, hoppas den funkar.

Den sista mars är äntligen lgh uppsagd ordentligt. Känner mig egenltigen väldigt stressad över  der. Måste flyttstäda och tapetsera om det som behövs men jag känner att jag inte orkar psykiskt att ta itu med det. Funderar på att låna pengar så vi slipper tapetsera. Städa kan man ju men det andra tar ju sån tid och jag känner verkligen att jag inte orkar. Synd att man inte var miljonär. Får se hur vi gör, har ju en underbar gubbe,familj och vänner så det löser sig säkert. Ska be gubben ta itu med det. Kanske man ska ha ett städparty. Blir roligare då. Bjuda in en hel hög med tjejer så det blir lite roligare, hmm, kanske det.

Har lagt ut lite bilder på resan till fjällen. Filmerna kommer lite senare, måste lägga in dem och ändra lite först.

Ut till min älskling. pöss

2009-03-22 @ 15:23:52

(1)

Bilder från Klövsjö

2009-03-22 @ 15:10:30

(3)

Hemma igen och tappat rösten

Kom hem igår eftermiddag efter en bilresa på ca 5 timmar i solskenet. Har varit en helt underbar vecka utan benbrott utan bara en massa ömma muskler. Har en massa bilder och videor som jag ska leka med nu när jag har vanligt internet igen. Sista dagen var den skönaste. Då var det strålande solsken, vindstilla och 0 grader. Solen var riktigt stark och det var massor som solade i backarna. Irmeli har naturligtvis varit duktigast eftersom det var hennes första skidresa och första gången hon stod på ett par skidor. Hon har gått på skiddagis och kan nu åka lift, åka rakt ner och nästan svänga. Hon verkar tycka att liften är roligast eller att åka mellan och under folks ben. Eftersom hon inte kan bromsa rikigt än så ställde vi oss på strategiska platser och tog emot henne, hihi, så söt. Massa kort på henne oxå naturligtvis. Varit skönt att bara ha Andie med sig oxå. Han gör som man säger och är oftast lugn. Han har haft enormt roligt i den 150 cm djupa snön och även på honom finns det kort.

Vet inte riktigt varför men varje gång jag åker till Klövsjö blir jag suk på endera sättet. I år har det varit halsen. Efter att svullnaden i halsmandlarna gått ner tappade jag rösten totalt. Har inte kunnat prata ordentligt på fyra dagar. Hostar inte så farligt men raspigt är det. Irriterande. Ska ringa till min chef idag. Jobbar nämligen bara imorgon sen har jag handledarkurs i två dar och sen är jag ledig. Sjukskriver jag mig imorrn oxå vet jag inte om jag kan gå på kursen så jag ska ringa och kolla. Vill verkligen gå på den. Har sökt en i ett år och vill inte missa bara för att jag inte kan prata. Kan ju fortfarande lyssna. Pojkarna säger att jag låter lite bättre idag så jag ska avvakta en stund så får vi se, kanske inte behöver sjukanmäla mig alls.

Inatt har jag vaknat fyra gånger av kattungarna. Upptäckte igår att dem började klättra över kanten på korgen och eftersom det är en ganska hög kant bytte jag till en annan med en öppning så att  dem kan gå som dem vill. Nä då går dem vilse. Går så långt bort dem kan sätter sig ner och piper för kung och fosterland så man måste bära dem tillbaka till korgen. Ska göra iordning inne i mitt hobbyrum istället så kan dem göra vad dem vill och jag och gubben får sova.

Nä nu ska jag äta frukost. home sweet home

2009-03-16 @ 09:58:22

(2)

Skidbloggande

Har nu varit här i två dar och känner mig redan som en gammal tant. Åkte skidor igår och bara efter den rundan känner vi oss alla mörbultade. Åkte runt i skogarna och ramlade och hade skönsång i backen. Är nästan inga andra här och vi behöver aldrig stå i kö till liftarna. Helt underbart. Systerdottern var på skidskola eller skiddagis som hon kallar det, och jag vet inte vem som var stoltast över att hon klarade att åka liften helt själv. Både mamman och morfar och lilla tjejen var väldigt stolta över hennes resultat. Måste  medge att hon är väldigt duktig men jag är ju naturligtsvis partisk. Eftersom alla var mörbultade idag och brorsan hade prov har vi inte startat skiddagen än. Syster med dotter och morfar är på skiddagis medans jag väntar på att pojkarna ska bli klara sen bär det iväg. Säger nu medans jag sitter i stugan att jag ska ta det lugnt men så fort jag står i backen åker jag som en dåre. Trots att man får ont överallt är det definitivt värt det. Är den mest underbaraste känsla att åka fort i snön. Har snöat ca 2 decimeter sen vi kom så man får verkligen kämpa i backarna. Har tagit mssor med kort som jag ska lägga upp sen när jag kommer hem.

Nu ska jag göra mig iordning, kram på er alla och gratiis igen du vet vem

2009-03-10 @ 13:45:20

(2)

Bortrest i en vecka.

Japp, ska äntligen åka till fjällen imorrn så jag är borta en vecka och vet inte om jag kommer kunna blogg något. Ska skriva upp och ta bilder på alla roliga vurpor och all snö. Har precis packat det  sista trots att min hjärna inte ville vara med. Var helt tom och kunde inte komma på vad jag skulle börja med. Till slut började jag med strumpor och arbetade mig uppåt. Hoppas jg inte har glömt något men det märks väl. Har dem viktigaste sakerna med. Nu ska den sista grejen packas ner, nämligen datorn.


Kram på er alla,
P.s. grattis du som fyller år, firar dig senare.

2009-03-08 @ 00:05:39

(1)

Görskoj långis, hihi.

Vår inneboendes hund går inte att ha lös medans vår hund lyssnar väldigt  bra och kan hit så idag vid långis knöt jag ihop deras koppel. Hihi så kul Dem trasslade in sig och dummade sig oh så kul det var att se. Lite ryckigt vart det men jag slapp ha dragkamp med Aku (inneboendes hund). Va skönt att kunna släppa dem och sen  njuta av naturen.

Är bara två dagar kvar till fjällen och jag vill åha nu. Har lite svårt med att vänta. Har längtat ett helt år så...

Har börjat vänja dem små trollen vid att man håller dem så nu sitter jag med en på bröstet. De har börjat öppna ögonen nu så snart kommer väl radiobilarna fram. Söta troll.

Kort inlägg iag. Skulle bara berätta om trollen och preomenaden. Bye bye.

2009-03-06 @ 13:51:52

(0)

Videor från Loke konserten

Lite videor från loke konserter vi var på den 22:a feb

2009-03-05 @ 23:56:40

(3)

Ny header

Äntligen. Kom på hur det ser ut som om headern är genomskinlig och bakgrunden syns igenom. Har nog vetat om det länge men inte tänkt på att det är så enkelt. Visserligen är det bökigt att få till när man har en bakgrund med mycket detaljer men det går. Lättare med bara en färg men så enkel är inte jag.
Vad tycks?

Nu ska jag glo på CSI, pöss

2009-03-02 @ 21:03:21

(0)

Gammal video

Gammal video från när vi bakade med syster och hennes dotter
Var någon gån innan jul.
Bättre sent än aldrig eller hur

2009-03-02 @ 19:47:01

(3)

Vilken helg fast en underbar bio

Igår efter jobbet ringde jag till min mamma bara för att prata lite. Hörde på en gång att hon inte mådde bra och trodde det var pga hennes fibro men nej. Till min bestörtning börjar hon gråta, hennes nerver klarade inte mer. Stackars mamma och inget kan jag göra. Har inga pengar att låna ut och jobbar hela helgen så jag kan inte hjälpa till med flytten Har blivit för mycket för henne med separation från pappa, alla flyttar och nu en till bra flytt som nästan inte blev av. De skulle få låna en stor lastbil så dem skulle slippa betala en förmögenhet i bensin. Han som skulle låna lastbilen far är ett nöt tydligen som inte ville låna ut lastbilen längre. Detta säger han dan innan dem skulle flytta. Var inte kul att höra mamma så upprörd och inte kunna hjälpa till. Kom då på att jag har biobiljetter. Det blir åtminstone en paus från allt och kanske hon orkar lite till. Detta tyckte mamma var en utmärkt idé så jag ringde till syster och sen hem, hämta biljetterna och iväg. På väg in till Uppsala hade syster ändrat sig så bror följde med istället. In i bilen, träffade pappa i Stockholm som hyrde en släpvagn mamma till mamma så hon kunde flytta lite saker iallafall. Fortsatte till Södertälje där vi träffade en ledbruten mor. Många kramar och flams blev det. Är det nått lillebror och jag kan är att flamsa bort nästan alla problem. Efter många om och men åkte vi till Heron city. Hade aldrig varit där så jag propsade lite. Enormt stort hus bara för underhållning. Valde att titta på män som hatar kvinnor. Jag tycker inte omsvensk film och går bara på när det är gratis eller väldigt billigt men  den här skulle jag utan problem betala för. Varnar dock för väldigt starka scener. Har ni läst boken vet ni vad som händer och hela filmen är obehagligt realistisk men såå jävla bra.

Har ni inte sett den rekommenderar jag den starkt.
Hursom helst så sluade den klockan 24.00. Fy tusan. Hem till mamma med en blyfot på gasen, droppade va henne och lillasyster, kisspaus och sen hem. Toc en timme från södertälje till uppsal och sen ytterliggare en halvtimme hem. Halv tre kom jag hem och skulle upp halv sex. Naturligtvis försov jag mig en timme men jag hann allt arbete ändå. Upp klockan sju, frukost i bilen och sen vardan igång. Har gått som en zombie hela dagen. Huvudet var vaken men kroppen  var urlakad.
Pojkvännen hade på kvällen bakat bröd och gjort frukost och skakat mitt täcke. Har en förmåga att alltid få ur täcket ur påslakanet och är för lat för att skaka i det och detta hade älsklingen gjort. Var så skönt att krypa ner under ett svalt och fluffit täcke. Tror jag somnade på två minuter.

Efter jobet idag har jag inte gjort någonting. Var lite dum och åkte och köpte fuskmiddag och ciggaretter. Trots att det var 8 år sedan jag rökte kände jag att jag behövde det lugnet en cigg ger en. En gång rökare alltidrökare. Som tur är för mig har jag ganska stark självdisciplin när det gäller så jag kommer inte fortsätta. Är bara för just nu. Sen den lilla shoppingrundan har jag bara suttit framför tv:n och lata mig.

Det var en halv livshistoria, hoppas ni orkade läsa den för en gångs skull långa inlägget. Pöss

2009-03-01 @ 22:13:44

Min profilbild

Här kan du skriva något om dig själv.

Kategorier

Senaste posterna

Länkar

Arkiverat

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Ut odio. Nam sed est. Nam a risus et est iaculis adipiscing. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Integer ut justo. In tincidunt viverra nisl. Donec dictum malesuada magna. Curabitur id nibh auctor tellus adipiscing pharetra. Fusce vel justo non orci semper feugiat. Cras eu leo at purus ultrices tristique.