(2)

English insted?

I just thought of something. My english is really bad, i sound like a freaking tourist.. Bad, very bad. So i will try to right in english insted, dont know for how long, we will see.
Cu

2008-07-31 @ 22:36:59

(1)

Uppbrända och sömniga lilla jag.

Trots att det är stark sol varje smmar lär man sig inte. Solade baksidan först idag, vände på mig och somnade. Vaknade för att det var varmt och vände på mig och somnade igen. Så nu är jag bränd överallt. Korkat att man aldrig lär sig, men ingen semseter utan lite bränna, hihi.

Här har det varit fint väder i snart två veckor och det är såå skönt. Har badat mer än de andra åren och nutit massor.

Trots att det är skönt med semester börjar jag längta tillbaka till jobbet och alla gamlingar, hoppas alla är kvar när jag kommer hem.

Har fått lillasyster och lillebrors tjej att fastna för sagan om isfolket så nu är det slagsmål om böckerna. Kanske inte så mart att läsa samma serie samtidigt men, men.

Nä nu ska jag läsa lite. Kom ihåg att njuta av solen.
P.s. jag saknar dig massor älskling och alla andra där hemma, syns om en vecka

2008-07-31 @ 22:27:16

(1)

Klarat av gräset, äntligen!

Ja, idag har jag varit ute nätan hela dagen. Har gjort rent plattorna och fixat rabatter runt vår lilla täppa. Var tom ute medans syrrans kille klippte gräset. Hade tagit både nässpray och ögondroppar men det är det värt om dem funka. Äntligen har jag hittat nåt som funkar. Heter Lomudal om någon annan vill prova, är mot pollen allergi. Har mördat lite flygmyror idag. Har ena väggen som är full av vanliga myror och sen kom det dem flygande precis utanför fönstret och då gick det över gränsen. Hatar flygmyror sen dem la ägg i min säng  och när man kröp ner där och det började bli varmt så kläcktes dem. Vaknade av att det kröp på hela kroppen. Fy tusan.
Har varit 28 grader i solen så nu är nästan all tvätt ren och torr. En maskin ska tvättas imorrn sen är jag fri från denna plåga.
IMorrn kommer flickorna, ska bli riktigt kul. Var länge sedan vi gjorde nåt ihop så jag längtar. Tur att dem ska komma på mitten av dagen så jag slipper vänta så länge.
Nä nu ska jag knoppa. natti natt alla glada

2008-07-24 @ 00:15:40

(2)

Japp, nu är det dags igen

Japp, sitter nu i hammocken med datorn i knät som den sanna datanörden jag är. Har haft den första riktiga sommardagen.
Började hemma hos morfar i trollhättan, där vi fikade och plockade vinbär och rabarber. Pappa, syster och hennes dotter åkte hem idag så vi passade på at åka och hälsa på morfar innan dess.
Väl hemma i 25 graders vären bestämde vi oss för att åka och bada så off we went. Badade och solade och bara flamsade runt i ca 2 timmar sen gick vi hem igen. Ja, för första gången på länge gick vi ner till badstranden. Förstår inte riktigt varför vi åkt bil dit. Tar ca 10 minuter att gå, hmm, ska bättra på detta lite till. När vi väl kom hem var det mat som gällde och sen dess har alla tagit lugnt.

Vi har varit här i 9 dagar (tror jag, dem flyter ihop på semestern) och vi har fått massor gjort. Har småsaker kvar i köket att göra och vi känner oss riktigt nöjda. Första dagarna var lillasyrrans pojkväns pappa med respektive här och det var riktigt trevligt. Blev mycket alkohol och monopol. En kväll satt vi ungar uppe till halv fem på morgonen. Usch så trött jag var men jag vann. På tisdagen kom pappa med fullpackad bil och nu blev det fullt överallt. Sammanlagt var vi åtta stycken om man räknar systerdottern.

Robert åkte hem i lördags och det var ett äventyr. Han hade glömt plånboken hemma men jag trodde att det skulle gå om jag följde med in och garanteradeeftersom jag betalt biljetten, men icke sa nicke. Så in till Gbh:s centralstation, köpa en biljett för 700 spänn, svindyrt. Tåget skulle inte gå förrän halv fem så vi åkte till Ikea. Det såg väldigt annorlunda ut. De har en möbelvisning avdelning och en heminrednings avdelning. Så möblerna fanns på ett plan och smågrejerna på andra planet. Det fattade inte vi så vi gick runt hela, hihi. Ja, allafall så hittade vi allt örutom en lådfront och tillhörande låda så det får vänta. Efter Ikea åkte vi till centralstationen, släppte av Robert med massor av pussar, och sen hem. Jag var såå trött att jag somnade på några minuter. Vet inte varför men jag tycker att det är väldigt skönt att sova i bilar.

Sen har vi inte gjort så mycket mer tror jag, kommer inte ihåg. Har inte varit så fint väder så vi har mest slappat här på gården eller inne. Det är väl så en semester ska vara, det är bara att den går åt så fort. Har bara läst ut en bok och det är för lite. Satte igång ordentligt igår så nu går det undan. Läser Harry Potter på engelska så det går lite långsammare men skam den som ger sig. Den är bättre på engelska, mycket som missas i översättningen.

Har lekt tväättant dem senaste dagarna. Ungarna hade massor med tvätt plus att någon lämnat kvar massor sen dem var här förra gången. Har nästan tvättat all tvätt förutom min egen. Imorse skulle vi åka tio och jag gick upp nio men eftersom jag var tvungen att ta hand om tvätt vart jag lite sen, så vid tio började äta frukost och då började alla fråga när vi skulle åka. Mitt morgonhumör är väldigt sällan bra och när nu alla började tjata och stressa mig när jag åt blev det fort sämre. Känns lite trist aat folk gnäller och tjatar när det är deras tvätt jag tar hand om. Idag var första dan utan någon "vuxen" och det märks fort att jag fått ta över. Visserligen är jag äldst men jag vägrar göra allt. Kommer få vara den som deligerar och handlar mat så vi får se hur det går. Hoppas jag kan hålla humöret i schack, är ju inte precis berömd för mitt diplomatiska sätt.

Har en, förhoppningsvis två, kompisar soom kommer på fredag och det ska bli riktigt kul. Har inte träffat dem så ofta på sistone eftersom jag jobbar så olika. Ska bli kul att flamsa bortflera dagar med dem.

Har även fåt en ny dator , eller ja, pappas gamla. Är nyare än min och mer saker på men högerknappen är sönder och ena högtalaren så. Fick även ny hårddisk och om det inte går att laga den nya sätter jag i den i den gamla tror jag. Lyssnar på massor med musik med min dator och den gamla har bättre ljud men jag har inte bestämt mig, får se om ett tag. Är ju en vane sak med en ny oxå. Hmm, tål att funderas på lite mer.

Pratade med mamma idag och hon har fått ett tråkigt brev. En gammal bekant hon inte vill ha kontakt med har fått tag på hennes adress och kan nu återigen komma in och förstöra hennes liv. Sa till henne att om person kommer kommer så är det bara att ringa så kommer jag med min stora hund. Kom sen på att hon har port med kod så personen kommer ändå inte in, så mamma, du behöver nog inte oroa dig.

Nä nu ska jag läsa lite. Ska försöka skriva lite oftare men vem vet, bye bye, hoppas alla har en trvlig sommar

2008-07-22 @ 21:35:18

(0)

Virrig och trött!

Usch vad jag känner mig kass. Har börjat glömma bort saker på jobbet, tappar saker och är väldigt virrig. Den kommande semestern behövs massor. Känner att om jag skulle fortsätta i den här takten utan semester skulle jag gå in i väggen ordentligt. Skönt att det är mindre än en vecka kvar tills jag och min hjärna rymmer från Uppsala. Vet inte vad det beror på förutom att det har varit lite som hänt på sistone, men jag brukar inte bli så här av  sånt, men, men.

Ska jobba en dag till så är jag ledig två, då ska jag packa och ta det väldigt lugnt, kanske fika med en kompis men inte mer än så. Har städat, gjort rent akvariet och allt annat som behövdes göras nu i helgen, så nu kan jag ta det lugnt resten av veckan.

Imorrn kommer jag säkert vara pigga vanliga jag igen. Ibland har jag lika mycket humörsvängningar som en gravid har, tänk hur jag blir när jag väl blir det. Stackars gubben, han kommer får kämpa.

Nä, nu ska jag sova, natti natt alla glada

2008-07-06 @ 00:21:01

(0)

Fascinerande utveckling!

Satt precis och tittade på ett program om plastikkirurgi, gud så fascinernade det är. Man fick se dels alla som opererar sig för att dem vill men även de som har återskapande operationer och det varsom jag fastnade för. Dem har transplanterat händer. Tagit en hand från en död man och satt fast den på en levande, imponernade. Jag är helt för plastik kirurgi om man verkligen har psykiska men för det. T.ex. en ung som blir mobbad och riktigt deprimerad av att hon har små eller stora bröst, men man måste vänta tills runt tjugo för att operera sig. Har lättare att acceptera att en ung tjej med stora bröst gör en förminskning än tvärtom. Väldigt ofta ändras ju storleken när man föder barn eller variera i vikt. Det är svårt det där.

Blev så fascinerad av programmet men äve lite rädd. Är det verkligen meningen att vi ska leka gud. Jag tror att all massdöd såsom pesten var Moder jords sätt att reglera mängden av människor, men nu är vi såpass bra på att behandla sjukdomar att de flesta dör av ålder. Är det meningen eller inte. Snart är vi så många att vi inte får plats, vi ar redan hungersnöd och stor vattenbrist i många länder och vi blir bara fler och fler. Problemet är att vi bara utvecklas hela tiden. Visst det är ju bra men tänk om vi någon dag har ett immunförsvar som kan stå emot allt och vi överbefolkar jorden. Vad gör vi då?

Konstiga saker att fundera på på kvällskvisten, hih.

Nu har mina förädrars splitt börjat smälta in och jag är inte lika nojig över den. Är ju trots allt inte första gången och klarade jag av det som liten borde jag klara det nu, inte för att jag är så mycket större nu, haha. Det har iallafall löst sig med vem som är på kusten när förutom gubben min, men det löser sig.
Har bara lite saker att göra kvar på renoveringen. Visserligen ganska många men de tar inte så lång tid ivar så jag ska försöka sprida ut det som kan vänta, men alla vet vi ju hur jag är.

Ska få min nya dator snart och jag bara längtar. Den har större minne än denna och det behövs, för jag har ca 10 Gb bara musik och det utan julmusiken och det jag inte lagt in än. Ska försöka rensa den här och den externa men den hänger sig stup i kvarten så det går trögt. Visserlige kan jag göra det på semestern men då tänkte jag småplugga lite latin istället. Gisk det på distans för ca 2 år sedan och klarade den inte. Har all information kvar så jag kan göra det hemma och sen ta kursen igen. Är extremt dålig på grammatik så jag får plugga på den svenska och latinska samtidigt. Tur att det finns böcker till allt.

Ska jobba hela helgen och alla pojkar är borta på fest så jag är helt själv. Ganska skönt, var ju trots allt ett tag sedan men jag måste fixa hundvakt. Brukar inte vara något problem men man vet aldrig. Ska försöka cykla till jobbet nu  när jag bytt cykelkorg och hittat gele överdraget till sadeln. Är nu officiellt en kärring men kärring cykel och allt :). Skulle vilja ha en annan cykel om är mer som min förra men man kan inte få allt.

Har fortfarande inte fått in alla bilder på datorn eftersom den då och då inte vill hitta usb apparater så det kanske inte kommer förrän jag fått nästa dator, får se hur snäll gamlingen är imorrn.

Nä nu måste jag ut med hunden och sen ner i sängen. Kjam från en med fantom smärtor i visdomstanden.

2008-07-03 @ 22:49:00

(2)

En tand mindre

Jag var och drog en visdomstand och f#n så snabbt det gick. kom in och blev uppropad utan att anmäla mig, in i rummet, fick bedövningssprutan, väntade 5 minuter så den fick ute, sen vickade han lite på tanden och tog tången sen var den ute efter kanske 5-10 minuter. Mycket imponera an honom. Sen fick jag se den och dem undrade om jag ville behålla den. Blä, vem vill det. Iallafall så  förklarade han  vart rötterna satt och hålet m.m. Var ganska intressant att se den från alla håll och  så nära. Var nog bara borta en halvtimme medans norrlänningen passade Andie. Tack igen.

Satt och pratade en stund sen åkte jag till mor och velade, som vanligt när vi ska göra nåt. Det bestämdes en hyra för de som bor där och senpackade vi de saker vi vågade röra som var pappas. Vi lät data grejerna och alla papper vara, man vet ju aldrig, kan vara viktiga saker så då ska man inte pilla för mycket.  hihi.

Vi bestäme om kusten och nu är det färdigvelat. Pappa vet ej när han är ledig så han kommer sen men vi andra åker ner och stannar så länge vi kan. Stora syster åker ner med pappa. Fick även reda på att det inte kommer så många av brorsans kompisar, tror det bara var två. Känns skönt, det är bättre med färre, blir lugnt och skönt då.

Alldeles nyss vart det en massa liv utanför huset. Tre killar stod och skrek och ropade efter att någon skulle kasta ner nycklarna till porten. En utav dem hade en kniv.Nyfikna jag kunde inte låte bli att titta och de trodde att jag ringde till polisen eftersom jag pratade med mamma i fonen men jag vinkade och skakade på huvet, dumt att lägga sig i men jag vill ju inte få en massa skit själv. Nu hördes ett skott tror jag. Ja, man kan ju klaga på att det inte händer nåt i Gottsunda iallfall.

Nä nu ska jag ut med hunden och hämta cykeln tills imorrn, natti natt

2008-07-01 @ 22:32:32

Min profilbild

Här kan du skriva något om dig själv.

Kategorier

Senaste posterna

Länkar

Arkiverat

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Ut odio. Nam sed est. Nam a risus et est iaculis adipiscing. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Integer ut justo. In tincidunt viverra nisl. Donec dictum malesuada magna. Curabitur id nibh auctor tellus adipiscing pharetra. Fusce vel justo non orci semper feugiat. Cras eu leo at purus ultrices tristique.