(3)

Såå avslappnande!

Har  knappt sovit ett skvatt inatt och har gått på auto hela dan på jobbet. Kände när jag åkte därifrån att en huvudvärk var på gång. Handlade nästan allt jag skulle ha (förutom frukost, hehe), lite snask så jag inte skulle somna i ilen och på med ljudbok. Ut på stora vägen och hem med en väldans fart. Erkänner att jag gasade en massa extra men kände att jag hellre gjorde det och kom hem fortare än att somna i bilen. Hem och tänkte att nu däckar jag. Gjorde middagsmat och sen kom jag på en snilleblixt. Vi går på långis. Ja, alltså hunden och jag. Pojkarna är och spelar rollspel så jag är mer eller mindre jälv hemma. Skööönt. Tog återigen min lilla ipod med ljudbok, två hinkar (optimistiskt) och hunden i koppel och sen började jag knalla. Gick i en kvart och sen såg jag, en hel äng full med bläåbär. Spenderade en och en halv timme med arslet i vädret och händer bland buskar, hihi. Till min hunds stora förtret. Han tyckte jag var jättetråkig. Efter en stund gick jag hemåt och där hittade jag lingon i massor. Tyvärr var inte alla mogna men ändå. Stått i nyheterna att det skulle bli ett dåligt lingon år me här hemma finns det längs gångstigarna. Helt underbart.

Det var såå avslappnande att bara lufsa runt och lyssna på bok och bara plocka i lugn och ro. Funderar på att plocka imorn med, får se om jag orkar. 


                                                        
       Nu ska jag duscha och sköta om mitt nyuttsläppta hår. Kram.

2009-08-29 @ 20:22:13

(3)

Ester och ester

Helt underbar grupp som gör helt sjuka låtar. Skriver om texten till låtar man känner igen. Gå in och titta på http://esterochester.wordpress.com/

2009-08-26 @ 00:20:21

(1)

Födelsedagshelg

Precis vad det står. Min älskling har blivit ett år äldre och detta har firats med buller och bång. På fredaen kom alla släktingar på fika och roliga presenter eller egentligen blev det en stor och lite smått. Vi samlade alla ihop tille n ny dator han önskat i flera år. Alla som kom i helgen var med och en överlycklig älskling blev det.

Lördagen bestod av blogg fika hos Andie. Hennes blogg fyllde ett år och detta ska firas, hihi. Blev en massa sexskämt och stackars ricky fick stå ut med mycket. Han var ensam kille. Efter en massa flams bar det hemåt med bilen full av folk. Hem och åt och sen började det droppa in folk för festen. Tror vi blev runt 20 stycken och hälften sov kvar. Tom en väldigt nära vän från huddik kom trots att han oficiellt inte fått inbjudan förrän fredagen. Kul att så många kunde komma. Vi lade oss runt halv sex på morgonen. Inte jätteös men alldeles lagom. Dagen efter vaknade jag efter 4 timmars sömn, usch örjar bli gammal, hihi.Upp och städa och rensa ogräs och allmänt drällande. Sen skjutsade jag hem lite folk och sen hem och däcka i soffan. Pojkarna låg och sov medans jag  lyssnade på.

Sen har de varit jobb och trädgårdsarbete. Vår underbara hyresvärd och man kom hit och klippte vår för j#vliga häck. Den är jätteseg och tar tre hundra år att klippa. Mannen är fastighetsskötare och har en bensindrien häcksax så det to honom tre minuter, typ. Skönt att det värsta är gjort. Ska bara klippa den ena häcken så den blir smalare så blir det lättare nästa år. Har även lekt med hallonbuskarna och nu har vi massor så nästa år borde det bli massor med bär. Hoppas jag.

Imorgon kommer lillasyster och systerdotter och då ska vi leka och flamsa hela dagen. Bra att ha ett barn att skylla på.
Rolig film Ester och ester gjorde som födelsehälsning


Nu ska jag sova, g´natt.

2009-08-25 @ 23:39:53

(1)

Hatar humörsvängningar

Jahapp, då var det dags för lingonveckan igen och allt roligt till. Varit på jättebra humör idag tills nyss. Uch, får såna extrema humörsvängninar att jag tror det är fel på mig men men. Hör ju till vad jag vet.

Nu ska jag äta choklad. Kram

2009-08-22 @ 00:00:37

(3)

Jag blir såå upprörd!

Satt och lekte med mer trafik och kom in på en blogg skriven av en tjej som  undrade hur man skulle trivas medsig omringade av blonda tjejermed smalaben osv. Visade upp en masa bilder påpinsmala tjejer som i min ögon ser underviktiga och inte ser ut att må bra. Hon trivdes inte med sin kropp och fick kpomplex av alla tjejer som såg "perfekta" ut. Läste igenom hela inlägget och kände att jag på sätt och vis kände igen mig. Lite längre ner på sidan ser jag en bild på bloggägaren. Bruden är ca 18 år och förutom att hon hade mörkt hår så hon likadan ut som alla dessa blinda pinnsmala tjejer.

Först blir jag upprörd över att unga tjejers syn på en "normal" kropp är så vrickad. Den består av en tjej medinget fett alls men med stora bröst och en rund och formadrumpa. Alltså en tjej medkurvor gjorda av silikon. HUr kan detta vara så? Visst jag hade oxå dem tankarna när jag var yngre men en normal kropp är en med former. Jag är definitivt inte smal men jag trivs med min kropp. Har flera vänner som är pinnsmala och stackarna klarar inte av någonting. De kan inte leva ett normalt liv med den kroppen dem har eftersom den har varken muskler eller fett. Visst, smal i all ära men herregud varför ska man bantabort musklerna oxå. Människans kropp har fett av en anledning, förlåt, massor av anledingar. Många av mina smala vänner har mer problem med sina kroppar än vad jag har med min.

Stora bröst, överskattat. Jag har stora bröst och visst det ser fint ut i linnen och klänningar men vissa dagar får jag en sån nackspärr att vill slita av mig huden. Många tjejer med äkta stora bröst opererar bort dem på grund av fysiska och psykologiska problem. Det första folk ser är ett par meloner och det är sen det enda. Män ser bara dem och inte vår intelligens. Man får kämpa för att bli behandlad som en människa och inte ett objekt.

Det värsta jag vet är när smala och redan underviktiga människor vill ha en smalare kropp. Försök istället få tillbaka dem formerna som Gud givit oss och kanske någon dag de unga flickor som ser upp till oss äldre, kanske med lite tur får en bättre syn än vad dem har idag.

2009-08-21 @ 13:50:53

(3)

Formatera datorn utan extern hårddisk?

Japp, precis som det står. Behöver formatera om datorn men utan någon anna media att föra över infon på. Har hittat en jättebra extern hårddisk där man inte behöver någon strömadapter och den har automatisk uppdatering m.m. men den kostade mer än vad jag har just nu. Typiskt. Hoppas älsklingen får jobbet vi önskar kanske man tom kan köpa en ny dator istället för att köpa delar till den gamla.

Tisse trollet Liten fick natten till lördagen fyra små ungar. En grå, en sköldis och två orange. Har tagit massor med bilder som ska in på datorn idag hoppas jag.

Vi har även haft över svåger med respektive och pappa på middag. Var ungstekt fläskfilé med hemmagjord potatisgratäng och sen chokladpudding med blåbär, hallon, glass och grädde. Vi hade även vitlöksbaguetter. Smaskens alltihop.

Igår var det firande av kakmormor och sen åt vi middag med svåger igen och tittade på G.I. Joe.
Ganska ok men jag har hört massor med bra kritik och som alltid hittar jag saker att haka upp mig på. Viserligen var den tillräckligt bra för att se på bio men nja. Titta på den ändå. Det är den värd.

Nu ska jag knappra frukost. Kram

2009-08-17 @ 09:58:25

(5)

Vilken vecka!

I osdags var det picknick i vår underbara stadspark med Andie, hennes man, min älskling och vovven. Skulle hälsa på kakmormor på sjukhuset först och för en gångs skull ringde vi dan innan och kollade om det ar ok, vilket det var. Åkte dit så vi var där 11 och då var det ju inte besökstid förrän ett, hihi. Ja ja, det blev tidigare picknick istället. Vi satt där och mös på filtar med en massa gott. Älsklingne hade gjort sockerkaka med blåbär och hallon och sen hade vi vitlöksbaguetter och kyckling med. Andie och hennes gubbe hade med sig sallad, bilar och jodgubbar så vi satt och glufsade ett bra tag.







Sen har vi varit duktiga. Vi har varit i skogen och ´plockat blåbär. Tyvärr så var vi fel klädda och det var sjukt mycket mygg så det blev bara en liter men ändå. Har haft det i frukostflingorna varje morgon. Gud  så gott det är. Smaskens. Har även tömt vår svartvinbärs buske så nu har jag ca 2 kg bär att göra mer saft på. Hihi. Ska göra flaskor med hemmgjord saft och ge bort. Sen har vi försökt attackera vår övervuxna trädgård. Älsklingen klippte häcken och jag gjorde sånt kul som att rensa ogräs från grusplanen och alla miljoner rabatter. Usch för att gå och peta mendet behövs ju så...

Idag var det storhandling som gällde. All mat var slut tom konserverna. Det blev 8 kassar och malar i plånboken. Skönt ändå. Vi köpte en massa saker som vi inte brukar behöva köpa och en massa extra av varje.

Nu tog inspiration för at skriva slut så nu ska jag glo på tv. Kram och njut av bilderna

2009-08-14 @ 19:13:06

(4)

Usch vilka puckon det finns

En bekant till mig hittade f kattungar i en soptunna. gå in här och läs och kanske du kan hjälpa till.

2009-08-10 @ 23:46:58

(1)

Saft skapande och krogrunda :)

I lördags kom pojkarna bus ut och vi åt och drack och pratade en massa strunt på altanen i våra nygamla möbler hämtade från sommarstugan (bilder kommer sen). Efter ett par timmar satte vi oss på bussen in till stan och jag kände mig som en riktig fjortis. Åkte på ungdomskort ich hade med oss cider i en plastkasse, hihi, så jag skrattade och det gjorde pojkarna oxå. Älsklingen hade kontrollen över "baren" och delade med sig efter lite fjäsk.
Efter mycket fniss kom vi in till stan och Platina

En nattklubb på helgerna och saluhall på vardagar. Kul idé, man ser ner på alla små butiker från dansgolvet som är upphöjt ovanför. Riktigt kul, tyvärr var vi tvungna att gå precis när vi började komma igång med att svänga våra lurviga. Bussen gick och åka taxi hem skulle kosta 800 kr. Usch, men, men, kul var det.

Dan efter tog vi det lugnt och på eftermiddagen tog vi ett dop på badplatsen Toften Var lite bökigt att komma dit och naturligtvis körde vi fel men skam den som ger sig. Voven var med och badade som en galning och sitta still ville han ej. Var riktigt könt med ett dopp.

Idag har vi renat våra rabatter och jag har plockat massor med svartvinbär. Håller just nu på att göra saft, är sååå enkelt.
Ta ca en liter bär och 10 dl vatten och låt det koka i ca 10 minuter. Häll över allt i en sil (helst en saftsil av tyg) och låt massan droppa och silas i ungeför en halvtimme. Koka upp igen samtidigt som du rör ner ca 5 dl socker.
Själv har jag ganska lite socker men tycker du om söt saft ska du ha i mer. Desto längre det kokar desto mer koncentrerat blir det. Smaskens. Skulle vilja göra vin men inte hittat ett recept än, Några tips?

Nu ska jag hälla upp i flaskor, pöss på er alla

2009-08-10 @ 23:27:19

(2)

Sommar hela dagen.

Idag var andra dan som sommaren var här, helt underbart. Låg på stranden hela dagen ocg brände upp baksidan idag. Svider som "beep" när jag sitter. Men men, det går över tills imorgon. Då ska jag sola sidor eftersom de är kritvita, nädå, jag ska ligga i skuggan och läsa. Är sista dagen i sommarstugan imorgon så jag ska packa och ta det lugnt. Har tagit lite bilder men mina prylar vill inte kommunicera så det får bli när jag komit hem.

Nu ska jag sova så jag orkar köra imorgon. Kram syns imorgon

2009-08-07 @ 00:32:23

(2)

Äntligen semester

Igår blev det sol och bad i 5 timmar och lilla jag brände upp hela framsidan. Idag har det röda gått ner så nu kan jag sola lite till, hehe.

Nu ska jag slänga i mig frukost och ner till stranden igen. Kram

2009-08-06 @ 11:28:38

(1)

Fint väder,

idag ska det plaskas. Solen skiner och inte ettt enda moln, äntligen ska det plaskas. Kram

2009-08-05 @ 09:21:33

(2)

Tävlingstips.

Jag har hittat en tävling hos http://shoppingandfashion.se/ där man tävlar  om den perfekta bloggdatorn Från aAcer

Gå in på hennes sida och läs lite samtidigt som du tävlar :) kram

2009-08-04 @ 23:10:58

(0)

Dålig service

Idag var vi på Torp och bara strosade runt och i slutet av rundan skulle vi äta mjukglass. Gick till pressbyrån och först tog dem tre hundra år på sig trots att det var massor med folk. Beställde två glassar och en bägare. Gick till glassbaren och svärmor och jag beställde vår glass. Precis när älsklingen skulle beställa började tjejen plocka med en massa grejer ett par minuter och gick sen iväg. Vi trodde att hon skulle fylla på något eftersom hon kom tillbaka med en ny glassbytta men efter en stund gick hon igen och kom inte tillbaka. Pratade då med det andra biträdet som ropade. Sa att vi beställt tre glasar men bara fått en. Dumskaftet protesterade och skulle börja kolla kvittot. Älskling fick in glass och sen gick vi. Hatar när man inte får bra service. Ok, alla kan ha en jobbig dag men man kan ändå be om ursäkt. Spott, spott, morr, morr.

Nu ska jag blogga, kram

2009-08-04 @ 22:48:51

(3)

Sett nya Star Trek?

Har ni sett den nyaste Star Trek filmen. Sett alla innan eftersom pappa är en riktigt science fiction fan och "tvingat" ina barn att se allt i den genren. De gamla filmerna är ok men nya är grym. Såg den  i dålig kvalite och kan tänka mig att se den på bio var grymt.
Inte sett den än så kan jag rekommenderar varmt.

2009-08-04 @ 00:28:05

(3)

Årets andra dopp i havet!

Äntligen en baddag till. Tyvär bara andra på den här semestern men man får ta emot allt man får. Iallafall så var det ett ganska långt dopp. Ja var först i och sist upp. Sista stunden badade vi med Andie som inte klagade, Var inte så många på badplatsen och dem som var tyckte det bara var kul att se en hund som älskar att bada så mycket. Speciellt de små barnen tyckte  det var kul att se. Jag och älsklingen gick ner med Andie och det var riktigt trevlig. TAr bara 10 minuter att gå ner till havet. VAr skönt att få röra på sig efter alla dessa dagar av at bara sitta framför tv:n.

Alldeles strax ska vi åka till Lysekil och äta kina tror jag. Kusinen och faster ska med dem med. Ska bli kul att gå ut med och även att äta någonting förutom pizza. Restaurangen vi ska till har även steakhouse så vi får se vad det blir.

Nu ska vi åka kram på er

2009-08-02 @ 18:21:45

Min profilbild

Här kan du skriva något om dig själv.

Kategorier

Senaste posterna

Länkar

Arkiverat

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Ut odio. Nam sed est. Nam a risus et est iaculis adipiscing. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Integer ut justo. In tincidunt viverra nisl. Donec dictum malesuada magna. Curabitur id nibh auctor tellus adipiscing pharetra. Fusce vel justo non orci semper feugiat. Cras eu leo at purus ultrices tristique.