(2)

Bilder från igår/vad heter dessa svampar?

2009-09-18 @ 10:15:47

Postat av: lillasyster tuss

den första vet jag inte, men den andra 'r en slags luktsvampt som vissa djur i skogen äter. Tex älgar eller hjortar. Väldigt kul att stampa på :P Den tredje är en annan sort av flugsvamp, som man i förr i tiden kokade och gjorde en slags soppa på och inandades lukten av så blev man hög och fick "syner". Den fjärde är Kalrjohan svamp och är VÄLDIGT nyttig och smakar YTTERST god! har du sådana i din skog kommer jag och snorpar. Dom är väldigt eftertraktade i tex tallin och dem där länderna och är väldigt dyra på deras marknader. Du tillagar dom likadant som med kantareller ungefär :P . Där ser man vad lillasyster kan ;) . Saknar er och älskar er! Puss o kram!

06:36:11 den 2009-09-24

Postat av: tuss

kom på vad den första var för slags svamp.Den är släktartad med skogschampinjonen men inte så god att äta. Vet ej om den alls är ätlig, men dör du inte och den smakar gott så är den nog det :P . KRam!

06:37:51 den 2009-09-24


Kommentera inlägget här:

Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress:



URL/Bloggadress:



Kommentar:



Trackback

Kategorier

Senaste posterna

Länkar

Arkiverat

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Ut odio. Nam sed est. Nam a risus et est iaculis adipiscing. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Integer ut justo. In tincidunt viverra nisl. Donec dictum malesuada magna. Curabitur id nibh auctor tellus adipiscing pharetra. Fusce vel justo non orci semper feugiat. Cras eu leo at purus ultrices tristique.