(1)

Saft skapande och krogrunda :)

I lördags kom pojkarna bus ut och vi åt och drack och pratade en massa strunt på altanen i våra nygamla möbler hämtade från sommarstugan (bilder kommer sen). Efter ett par timmar satte vi oss på bussen in till stan och jag kände mig som en riktig fjortis. Åkte på ungdomskort ich hade med oss cider i en plastkasse, hihi, så jag skrattade och det gjorde pojkarna oxå. Älsklingen hade kontrollen över "baren" och delade med sig efter lite fjäsk.
Efter mycket fniss kom vi in till stan och Platina

En nattklubb på helgerna och saluhall på vardagar. Kul idé, man ser ner på alla små butiker från dansgolvet som är upphöjt ovanför. Riktigt kul, tyvärr var vi tvungna att gå precis när vi började komma igång med att svänga våra lurviga. Bussen gick och åka taxi hem skulle kosta 800 kr. Usch, men, men, kul var det.

Dan efter tog vi det lugnt och på eftermiddagen tog vi ett dop på badplatsen Toften Var lite bökigt att komma dit och naturligtvis körde vi fel men skam den som ger sig. Voven var med och badade som en galning och sitta still ville han ej. Var riktigt könt med ett dopp.

Idag har vi renat våra rabatter och jag har plockat massor med svartvinbär. Håller just nu på att göra saft, är sååå enkelt.
Ta ca en liter bär och 10 dl vatten och låt det koka i ca 10 minuter. Häll över allt i en sil (helst en saftsil av tyg) och låt massan droppa och silas i ungeför en halvtimme. Koka upp igen samtidigt som du rör ner ca 5 dl socker.
Själv har jag ganska lite socker men tycker du om söt saft ska du ha i mer. Desto längre det kokar desto mer koncentrerat blir det. Smaskens. Skulle vilja göra vin men inte hittat ett recept än, Några tips?

Nu ska jag hälla upp i flaskor, pöss på er alla

2009-08-10 @ 23:27:19

Postat av: Anonym

Den översta bilden var riktigt snygg.

18:46:45 den 2009-08-15


Kommentera inlägget här:

Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress:



URL/Bloggadress:



Kommentar:



Trackback

Kategorier

Senaste posterna

Länkar

Arkiverat

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Ut odio. Nam sed est. Nam a risus et est iaculis adipiscing. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Integer ut justo. In tincidunt viverra nisl. Donec dictum malesuada magna. Curabitur id nibh auctor tellus adipiscing pharetra. Fusce vel justo non orci semper feugiat. Cras eu leo at purus ultrices tristique.