Tack allihopa
Tack för en helt lagom födelsedags firande, har precis kommit hem och orkar inte skriva så mycket, mer kommer imorrn men här är receptet på pajen.
kjam
Mammas rabarberpaj
Buffé nr 8 2001, sid 27
Ingredienser
Portioner: 10
TILL FYLLNINGEN
6 rabarberstjälkar
4 msk socker
TILL DEGEN
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
½ tsk bakpulver
1 krm salt
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Gör så här
Sätt ugnen på 200°C.
Skär av de yttersta ändarna på rabarberstjälkarna och skala bort det yttersta, tunna skalet. Skär rabarbern i små bitar, ungefär 2 centimeter långa.
Häll ett par matskedar vatten i en kastrull. Lägg i rabarberbitarna och sockret. Koka i 5-10 minuter eller tills rabarbern blir mjuk. Smaka av och känn efter om du vill ha mer socker.
Lägg smöret i en liten kastrull och smält det på låg värme.
Häll mjöl, socker, bakpulver och salt i bunken och rör om ordentligt.
Häll i det smälta smöret och blanda ihop till en deg.
Lägg degen i en pajform och platta ut den med händerna så att den täcker botten och går upp en bit på kanterna. Grädda i ugnen i ca 15 minuter.
Ta ut pajen ur ugnen och fyll med rabarbern, bred ut dem i ett jämnt lager. Ställ in pajen i ugnen igen i ytterligare ca 10 minuter.
Ät med glass, vaniljvisp eller grädde.
2008-05-31 @ 23:24:42
Postat av: Kiwi
Tack själv gumman!
Synd att jag var tvungen att gå o bli sjuk bara =(.
Men lite bättre idag. Ska till mamma vid lunch, ringer när ajg går därifrån. Tar med mig hårfärgen just in case. Kram
10:10:49 den 2008-06-01
Postat av: Andie
Det var ett alldeles lagom födelsedags firande! Tack för en trevlig afton och det trevliga sällskapet!
Pajen var jättegod och det var tårtan med!
Kramen
Och grattis i förskott!
11:47:02 den 2008-06-01
Postat av: Wicke
Tack för en jättetrevlig fest. Och tack för paj och tårta som du skickade med. Smakade smaskens!
Och jättegrattis till dej idag, som är din riktiga födelsedag.
Kram "svärmor"
15:15:26 den 2008-06-02