(4)

Lågenergi lampor, för elller emot.

Sen vi flyttat till villa har jag fått tipset att införskaffa lågenergi lampor. Men är det verkligen billigare. Vanliga lampor kostar ca 70 kr för två stycken. Visserligen så räcker dem i evighet och drar mindre men vissa påstår att det tar runt 30 år innan det egentligen lönar sig. Visst det är bra för miljön men är det det för privatekonomin.

Vad tycker ni, billigare och bättre eller inte.

Gud så trögt det var att komma upp imorse. Gick och lade mig en timme tidigare och tckte att jag var jätteduktig till sjga kom på att man ska vrida fram klockan. Typiskt. Har varit som en zombie hela dagen men som tur är har jag bara varit hos vårdtagare som jag känner väl och inte behöver tänka så mycket.

Igår var det ljust när jag gick upp men imorse var det mörkt. Såå tråkigt, gick mycket trögare. Men nu kan man plocka fram sommarsaker utan at vara allt för konstig.

Nu ska jag häcka framför dumburken pöss

2009-03-29 @ 17:11:02

Postat av: Linda-lo

Hej jag köpte svart marsipan på ett lokalt bageri :D Vilken fin bakgrund du har!

17:30:22 den 2009-03-29

Postat av: MissCM

sv: okej! själv gillar jag nog den rosa mest :)

20:57:14 den 2009-03-29

Postat av: Andie

Alltså lågenergi lampor är ju inte billiga i inköp men om de håller längre än vad vanliga glödlampor gör så är ju det bra. Har faktiskt dåligt samvete, idag köpte jag nya lampor men valde den vanliga sorten eftersom lågenergilamporna var på tok för dyra. Tyvärr är det ju plånboken som styr i längden.

23:07:51 den 2009-03-29

Postat av: Jan Säll

En snabb koll - lågenergi sparar ca 80% - så en 40w lampa sparar 32w - det ger 31.25 timmar för att spara en kw (kostar ca .5 kr) så om dom kostar 50 kr mer så tar det 3125 timmar innan den har spara ihop sin extra kostnad. Men eftersom dom hålla ca 10000 timmar så borde det vara ok.

Om man sen tar LED som bara drar 1 % eller så så går det även fortare.

08:39:56 den 2009-03-30


Kommentera inlägget här:

Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress:



URL/Bloggadress:



Kommentar:



Trackback

Kategorier

Senaste posterna

Länkar

Arkiverat

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Ut odio. Nam sed est. Nam a risus et est iaculis adipiscing. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Integer ut justo. In tincidunt viverra nisl. Donec dictum malesuada magna. Curabitur id nibh auctor tellus adipiscing pharetra. Fusce vel justo non orci semper feugiat. Cras eu leo at purus ultrices tristique.