(4)

Vad skulle du göra?

Såg på Oprah nyss som hade besök av en John någonting. Han var co-author till ett program kallat what would you do?. Programmet gör experiment för att se vad och hur folk reagrer i vissa situationer. T.ex ett afrikanskt-amerikanskt par bråkar i en park och situation exkalerar. Experimentet håll på i fem timmar och bara en kvinna stannade för att försvara hon som blev misshandlad. Bara en. Hur skulle du reagera, stanna eller gå.

En annan var att en kvinna med huckle gick in i en butik och skulle handla men blev vägrar hjälp. Hon blev hånad och kallad terrorist enbart på grund utav hennes utseende och klädsel. Det var flera som sa att butiksägaren hade rätt om att dem inte var amerikaner och således inte hade samma rättigheter. En av dem som reagerade starkast var en äldre man vars son precis kommit hem från irak och legat i krig. Han kunde inte förstå varför man diskriminerande någon på det sättet. Hur skule du reagera?. Säga ingenting eller stå upp för dian åsikter?

En annan var om du såg någon som var full på väg att sätta sig i en bil. Här reagerade väldigt många människor som inte lät den fulla personen sätta sig och köra iväg. Mest reaktioner var det när en mamma med två barn skulle in i bilen. Fem personer kom och tog nycklar och ringde polisen så fort dem såg vad som höll på att hända. Vad skulle du göra? Låta dem köra iväg eller stoppa dem.

Detta program borde sändas i hela världen. Inte för att visa hur amerikanare reagerar utan hur vi människor reagerar. Man får verkligen en tankeställare. Man vill gärna tro att man skulle göra det rätta, men vad är det rätta och skulle man verkligen göra det. Det ligger risker i att lägga sig i. Hur skulle DU göra?

2008-09-08 @ 11:45:56

Postat av: Ida

Jag såg med det. Spännande att få se hur folk reagerar. Det är lätt att säga vad man skulle gjort, tror det kan bli annorlunda när man väl är där. Men en sak jag vet säkert är att jag inte skulle banga på att gå emellan vid ett bråk. & det vet jag av egen erfarenhet. Vad skulle du göra?

12:55:35 den 2008-09-08

Postat av: XONX

Trevligt :P

12:59:46 den 2008-09-08

Postat av: Andie

Intressant program. Jag missade det men det låter som ett program som borde sändas i hela världen för att visa hur människor beter sig.

Jag skulle definitivt reagera men på vilket sätt det vet man ju inte förrens man är i en viss situation.



P.s. man ser nästan inte kommentarerna...

21:23:07 den 2008-09-08

Postat av: paplon

ett litet påpekande bara. Länkarna till kommeentarre syns inte och knappt kommentarerna heller. Det är väl din pappa som börjar bli gammal och se dåligt men den färgen är svår att se mot svart/mörk bakgrund

23:06:10 den 2008-09-08


Kommentera inlägget här:

Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress:



URL/Bloggadress:



Kommentar:



Trackback

Kategorier

Senaste posterna

Länkar

Arkiverat

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Ut odio. Nam sed est. Nam a risus et est iaculis adipiscing. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Integer ut justo. In tincidunt viverra nisl. Donec dictum malesuada magna. Curabitur id nibh auctor tellus adipiscing pharetra. Fusce vel justo non orci semper feugiat. Cras eu leo at purus ultrices tristique.