(0)

Klövsjö m.m

Utsikt från stugan

Klövsjö

Avfärd och ankomst

Jaha, nu har vi kommit fram efter ca 5 timmar i bilen. Tog inte så lång tid eftersom vi bara stannade två gånger och det var inte så mycket trafik. Som vanligt hade vi med oss massa packning och när vi hämtade upp Ch och Malin märkte vi att det var tetris som gällde om vi skulle få med allt. Andie fick sitta mellan Roberts knän i framsätet tills vi kom hem till mamma där vi packade om. Som väntat var dem inte färdiga när vi kom även o vi kom vod nio istället för åtta som planerat men ingen överaskning.  Jessice och robin fick sitta med lite saker i baksätet för att allt skulle få plats och Andie fick sitta i våran bil i baksätet hos Malin och Ch, lite trångt men finns det hjärte rum så finns stjärterum. Hihi.  Vi lyssnade på Mort av Terry Pratchet och satt och småfnissande hela vägen. De andra sov bara en liten bit till skillnad från vanligt men mer sällskap till mig. Väl framme släppte vi hundarna först så de kunde sampa upp en stig i den 1,5 meter höga snön men den var lite sne. Medans pojkarna skottade sprang vi andra runt och satte igång element och låste upp allt som behövs och sen var det dags för att bära in packningen men först ett lite snöbollskrig naturligtvis. När allt var upppackat var det dags för mat och sen var alla så trötta att vi fastnade framför tv:n allihop.


Dag 1

Godmrorgon, lite rörigt innan man fått in rutinerna här plus att köket är pyttelitet så manför fixa frukost i omgångar. Tuss har varit magsjuk så hon och Robin stannae hemma den första dagen så jdem stannade hemma medans resten  åkte ner och fixade liftkort. Jag och Robert åkte skifdor medans resten letade och hittade ett apotek och ved. Vi åkte till klockan två och sen hem för lunch och där fastnade vi. Tog det lugnt första dagen så man inte gjorde illa sig. Resten av dagne spenderade vi framför tv:n.

Dag 2

Efter allt knökande i köket och alla fått i sig frukost och gjort sina morgonrutiner åkte vi ner till backen. Den här gången följde Tuss och Robin med och efter att vi slipat, vallat  mina blades, hyrt grejer till "barnen" och köpt deras liftkort var allt igång igen.  Frukost m.m. och sen ner till backen. Vi började med att hyra saker till Tuss och Robin och köpte liftkort till dem sen var det ut i backen. Allihopa av oss åker snow blades och eftersom det var en av de första dagarna stannade vi i barnbackarna nästan hela dagen. Efter lunch stannade vi kvar hemma tills det var dags för kvällsåkningen som var riktigt rolig. Vi var nästan helt själv i backen och det sluatde med att vi körde störtlopp och försökte åka flera stycken i liften i bebis backen. Efter sista åket åkte vi hem med svullna och frusna fötter eftersom som de flesta vet är inte pjäxor sköna hihi. På kvällen mös vi framför tvn och jag gjorde lösnaglar på mamma och under tiden fick jag ryggskott. Jäklar va ont det gör, inte varit med om sån smärta tror jag. Fick bort det mesta genom att Robert och Ch drog i min nacke och ben och drog ut ryggen. Nu började pillerknaprandet som jag alltid går igenom här men nu ramlade jag inte i backen men men.

Dag 3

Började som alla andra med virrandet i det pyttelilla köket för att äta frukost och sen till backen. Tuss mådde inte så bra så hon stannade hem och efter lite velande följde Robin med. Efter ca 3 åk började Roberts fötter svälla så mycket att vi drog oss hem igen där vi fastnade hela dagen. Fixande Malins naglar  i väntan på middagen som intogs på en pizzeria. Efter åkte vi hem och åt bananasplit och kollade och kritiserade schlagerbidragen.


Dag 4

Idag startade enbart jag och robert med skidor på morgonen och det var perfekt skidväder. Nollgradigt, vindstilla och mulet och helt underbart. Vi åkte från 11 till 12,30 och sen hem till lunch och nu följde tuss och robin med. Nu när alla började vänja sig vid snön och att åka började vi leka. Vi har kört i skogen och hoppat och lekt hela eftermiddagen, jättekul och bara längtar tills nästa dag så vi kan åka mer.

Dag 5

Första dagen alla fyra varit i backen hela dagen, skitkul. Nu har jag börjat leka ännu mer. Har åkt på väggar och hoppat en massa och naturligtvis åkt i skogen. Tuss har börjat komma igång riktigt mcket och även hon har åkt i skogen, en aning saktare men ändå. Idag har vi åkt den långa barnbacken som vi inte åkt sen jag bröt handleden och det gick riktigt bra. Blev riktigt tolt över Tuss som inte ramlade en enda gång till skillnad från mig. Åkte sittliften upp igen som hon inte heller har velat åka sen handleds incidenten utan problem. Robert försökte ta lite kort på mig när jag lekte men naturligtvis tog batteriet slut men, men kommer fler dagar. Efter skidåkning bar det hem till middagen och vi sju var det bowling. Skitkul och vi hejade och flamsade som vanligt och allmänt utskämning. Bakdörren gick inte att stänga när vi åkte så för att hundarna inte skulle smita satte vi möbler för men dem smet ändå. När vi kom hem kom dem och mötte oss men dem hade nog inte varit ute så länge, de var inte så kalla iallafall. Sen gick ännu en kväll åt att sitta och glo på dumburken.


Dag 6

Kanske sista dagen för skidåkning så vi hade bestämt oss för att börja tidigt, HAHA. Bara jag var uppe i tid så vi bestämde oss för att hoppa över början och lunchen och köra i sträck sen istället. Tur att det är kvällsåkning så vi får åka mer.

Jaha, vi satte igång runt tolv och vi tröttnade vid tre. Efter en vecka var vi alla ömma lite är och var så den här sista dagen tog vi det väldigt lugnt.

Avfärd

Ja ni. Vi skulle åkt hem på torsdag men det kändes dumt att bara sitta i stugan i en dag tilll bara för att så vi packade och stoppade in allt i bilarna och hjälpte till att städa. Båda hundarna satt i min bil då de skulle till ylva och ch och malin skulle passa cherine. Vi åkte runt fyra medans de andra inte fick åka förräns engelsmän som pappa arbetade med över internet hade velat färdigt. Stackarna var inte framme förrän halv tre på västkusten ursch. Själva kom vi fram runt 10-11.

Dan efter var det bara att packa upp och packa den pyttelilla väskan för en dag och åka igen men denna gång följde david med. Vi stannade även och köpte vita slipsar till begravningen.

Nu kom vi till kusten runt 21 och fastnade som vanligt framför tv innnan vi gick och lade oss. Dan efter packade vi in i bilarna för en tredje gång och sen iväg till Trollhättan och Runes begravning. Den var sorglig och vi satt och grät en massa men den var definivt anpassad till Rune och inte så mycket och religion. Efteråt åkte vi och massor av andra släktingar hem till farmor för att fika och prata skit. Tycker att dem håller sig uppe ganska bra allihopa där nere trots att det var så plötsligt, vi lovade att vi skulle komma ner till lysekil så ofta vi kunde så de skulle slippa vara själva. Efter en massa tröstande ord satte vi oss i bilarna igen och satte fart. Gick ganska bra, mamma och jag körde. När vi kom till Mariestad blev det snöstorm ala massor och vi fick köra i 40 km i timmen, så långsamt. Blä. Efter ett tag blev jag så trött i ögonen att mamma tog över och pappa körde i den andra. Nu hittade vi vart man satte igång dimljusen, larvigt, har haft bilen i nästan ett år och inte hittade allt än, kanske ska läsa bruksanvisningen. Hihi. Vi var framme runt elva och då åkte saaben till storvreta och forden hämtade cherine. Hon hade varit jätteduktig men ch och hon hade haft lite diskussioner men hon lyssnade efter ett tag. Sen bar det av till storvreta där lilla fröken blev helt till sig över att vara hemma och tuss över att ha sin hund tillbaka. Efter att allt var utpackat åkte jag och robert och hämta Andie och sen hem och marsh i säng. Jag hade ätit jätte mycket och nästan ingen mat så jag la mig i sängen och åt chips, kanske inte så jättebra men bättre än inget alls.

Borta bra men hemma bäst

2008-02-24 @ 10:03:47


Kommentera inlägget här:

Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress:



URL/Bloggadress:



Kommentar:



Trackback

Kategorier

Senaste posterna

Länkar

Arkiverat

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Ut odio. Nam sed est. Nam a risus et est iaculis adipiscing. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Integer ut justo. In tincidunt viverra nisl. Donec dictum malesuada magna. Curabitur id nibh auctor tellus adipiscing pharetra. Fusce vel justo non orci semper feugiat. Cras eu leo at purus ultrices tristique.